“Ağla ve gül, keyif al ve acı çek, yaşa… bütün mesele bu”

MyHoca

New member
Her sabah kalkıp güneşin yeni bir günün geldiğini müjdelediği pencereden bakmak hayatın beklediği anlamına gelir.

İnsan sadece ekmeği için savaşmaz. Etrafınıza daha duyarlı baksaydınız, bir gülümsemenin, içten bir dostluğun, birleşmiş bir ailenin, çevrenizdekilere duyduğunuz sevginin bir kucaklaşmayla, bir öpücükle, bir bakışla ya da basit bir “seni seviyorum”la karşılık verdiğini anlardınız. , günlerinizi umutla boyamaya, hayaller inşa etmeye ulaşırdı. Ve her elinizde bir meydan okumayla, her adımda bir hedefle, ruhunuzda yeşeren umutlarla onlara doğru yürüyün. Belki teninizden sürekli bir neşe fışkırır, hayat veren su, güzellik veren çiçek, meyve veren toprak gibi bu gezegende yaşamanın, var olmanın ve kuşlar gibi zincirlere takılmadan özgürce uçmanın verdiği hazzı daha da artırırdı. yönler.

Var olmak sadece istiflemek, kötü davranmak, inkar etmek, kavga etmek, kazanmak ya da kaybetmekten ibaret değildir. Siyah-beyaz, iyi-kötü, hepsi hayatın bir parçası. Ağla ve gül, zevk al ve acı çek, yaşa, bütün mesele bu ve Ölüm, Ebedi'nin mutluluğuna gitme zamanı geldiğinde seni geçmişten ya da hayallerden yoksun bulmaz.

Dr. Jorge Bernabé Lobo Aragon / María Isabel Clausen [email protected]

Kim olduğunu bilmediğim bir kişinin tavsiyesiyle Başkan, Yüksek Mahkeme'deki iki boş kadrodan birinin Yargıç Ariel Lijo tarafından doldurulmasına karar verdiğinden (ve beyanını Senato'ya gönderdiğinden) beri, benim onaylamadığım bir meydan okuma dalgası yaşandı. buna uzaktan bile benzemeyen bir reddedilme meydana geldiğini hatırlamıyorum. Bu retler dedikoduya dayanmıyor ama ona karşı çıkanlar onun bir federal yargıç olarak performansı hakkında kesin ve reddedilemez veriler sağladılar (ki bu yargıç hiçbir zaman mahkumiyete varmaz, davalar hareketsizlikten dolayı reçete yazmaya son verene kadar çekmecelerde bekler). Üstelik bu başvuruya karşı çıkanlar birkaç değil, pek çok merkez, kolej ve avukat ve savcı derneğiydi; bu başvuruyu kuruma ciddi zararlar olarak gördüler. Bu kadar çok sesin karşısında (pek çoğu Mahkeme'ye bir kez daha kadınsı bir bakış açısı getirilmesi gerektiğine işaret etti) kendime şunu soruyorum: “Belki de bir erdem örneği, yeri doldurulamaz biri mi, neden onun gibisi yok?” böyle bir role uygun, değil mi?” belki Gardel? Yoksa onun gibi hiç kimse, Lorenzetti ile (bunu önerenlerden biri) Rosatti'yi koltuğundan edecek yeni bir ikili hayal ettikleri göz önüne alındığında, yeni bir çoğunluğa sahip olmaları için Başkana kararlarını tavsiye edenleri memnun edemeyecek mi? Rosenkranz mı? Gözyaşları için çok geç olmadan birisi bunu açıklığa kavuştursa iyi olurdu.

Otto Schmucler [email protected]

Liberalim ve her zaman özel sektöre katıldım. Ancak otomasyon, robotik ve yapay zeka ile küresel anlamda olup bitenlere baktığımızda yeni bir çağdayız. Arjantin'in eğitim, sağlık ve güvenlik yardımı sağlayan bir Devlete ihtiyacı var. Tabii ki yozlaşmış liderler olmadan. Piyasaya bağlı olarak %50'si yoksul bir nüfus bırakmak yüksek risktir. Hükümet bu devrimi dikkate almalı ve eğitimsel sosyal sınırlamanın olmadığı serbest piyasanın farkına varmalıdır. Anarko-kapitalizm toplumsal taşkınlıklar yaratabileceği için uygulanamaz. Hükümet yeniden düşünsün…

Fernando Hoffmann [email protected]