“Aileyi de etkileyen tehlikeli kumar ve uyuşturucu bağımlılıkları”

MyHoca

New member
Alejandro Borensztein'in 17 Kasım Pazar tarihli siyasi mizah köşesi “Un sol para Cristina”da ciddiyetle yaptığı iki açıklama hakkında yorum yapmak istiyorum.

Kumarın özelleştirilmesi 1990'larda başladı ve o yılların en büyük siyasi hatalarından birini teşkil ediyor ve ciddi toplumsal sonuçlar doğuruyor.

Kârlı işin sürdürülmesi sonraki tüm hükümetler boyunca sürdürülür.

Öte yandan kumar bağımlılığının uyuşturucu bağımlılığından daha zararlı olduğu iddiası da doğru değil: Her iki bağımlılık da aileleri ve dolayısıyla bireylerin toplumla bağlarını önemli ölçüde etkiliyor.

Her birinin kişinin fiziksel sağlığını etkilediği fark açıktır, ancak zihinsel sağlıkları üzerindeki etkisi ve tüm aile grubunun sosyal ve hatta ekonomik sonuçları karşılaştırılabilir.

Hector J.Fasoli / [email protected]

Cristina, cezası ve tartışmalı sözler hakkında

Cristina Kirchner, Santiago del Estero'da düzenlenen bir parti etkinliğinde yaptığı hiçbir şeyden pişman olmadığını hararetli bir şekilde ifade etti.

Eğer bu ifade doğruysa, ona inanmamak için hiçbir neden yok; en azından çocuklarını suçluya çevirdiği için, anayasal gücün niteliklerini Mauricio Macri'ye devretmediği için pişmanlık duyup duymadığını kendisine sormalıyız. , onun bir teslimiyet eylemi olduğunu düşünerek (bkz. “Saygılarımla”, sayfa 24); 19.01.2015 tarihinde savcı Nisman'ın intihar ettiğini beyan ederek üç gün sonra (22.01.2015) bunun intihar olmadığına ikna olduğunu beyan etmesi, İran'la bu olayların örtbas edilmesi için anlaşma imzalanması. AMIA binasında Arjantin'in uğradığı en kötü suç saldırısını gerçekleştirdi. Son olarak, ona, başkan yardımcılığında kendisine eşlik etmesi için Alberto Fernández'i ülkenin başkanlığına aday gösterdiği için pişman olup olmadığını sorun.

Ne olursa olsun tarih kitapları onun yolsuzluktan hüküm giydiğini yazacak ve vermekten kaçındığı cevapları mutlaka verecektir.

Gabriel Varela / [email protected]

Mahkum hırsız Cristina, Moreno'da yürüttüğü ülke projesi onu yok etmek ve bizi hem sosyal hem de yaşam kalitesi açısından yoksulluk seviyelerine getirmekse, hangi ülke projesinden bahsediyor?

Dosyayı artık hayatımızı yönetmeyecek şekilde temizleyin. Ulus'tan çaldığı tüm parayı iade etmesi için Etki Alanının Yok Edilmesi.

Yolsuzluk yapan yetkililerin sığındığı Fueros Yasası da ortadan kaldırılmalıdır.

Rodolfo Felgueroso / [email protected]

“Yönetimleri temizleyecek Temiz Kayıt Yasası”

G20'nin gürültüsünün ötesinde, bu hafta Arjantin'i gerçekten değiştirecek temel bir yasa olan Temiz Kayıt Yasası tartışılacak.

Çok az insan yolsuzluğun yıkıcı gücüne ve Arjantin ekonomisini ve ilerlemesini nasıl ezdiğine inanıyor.

Temiz Dosya, il ve ulusal idarelerin temizliği için gereklidir.

Bizi yöneten ve yöneten yetkililerin ahlaki ve teknik kalitesi, rengi ne olursa olsun, gelecekteki bir yönetim için şarttır.

Kirchnerciliğin ve özellikle de Cristina Kirchner'in herhangi bir ulusal, eyalet veya belediye yönetiminden derhal uzaklaştırılması ulusumuz ve halkımızın ilerlemesi için temel önemdedir.

Mevcut liderleri tartışmak da ilginç olurdu. Kaydı temizleyin, hemen.

Esteban Tortarolo / [email protected]

Putin'den Ukrayna ile savaş ve “susturulan muhalefet”

Putin'in Rusya'sında muhalifler çok tuhaf şekillerde ölüyor. Bazıları gizemli bir şekilde pencerelerden düşüyor; diğerleri radyoaktif maddeden zehirlenerek ölüyor; Bazıları hapishanede ani ölüm yaşadı ve açıklaması zor olan hava kazalarında ölenler var.

Büyük Demokrat/Cumhuriyetçi Putin bir keresinde “Muhalefete hoşgörü gösterilmeyecek ve ölümcül sonuçlar doğuracaktır” demişti.

Onun güçlü mesajı muhalifleri susturdu.

Ve düşününce, Alberto Fernández ve Cristina Fernández de Kirchner'in yönetimleri sırasında, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden günler önce Arjantin, Rusya'ya Latam'a “geçit” olmayı teklif etmişti!

Mercedes Moreno Klappenbach / [email protected]

Yenileme süreciyle ilgili sorunlar yaşadığını söylüyor

10 Eylül 2023 tarihinde ehliyetimin süresi doldu, yenileme işlemlerini başlatmaya çalıştım ve bana sürenin uzatıldığını ve yeniden basım talep etmem gerektiğini söylediler. CENAT'a 3.080$, yeniden basımına ise 9.430$ ödeyin.

Ödeme makbuzunun süresi 11 Ağustos'ta doldu ve 9 Ağustos'ta ödeme yaptım. Bana OCASA şubesinden bir teslim alma tarihi ve yeri verdiler ama o asla gelmedi.

Şikayet etmek için 12 numaralı komüne gittim ve bana prosedürün süresinin dolduğunu ve direksiyon sınavı dahil her şeyi yeniden yapmam gerektiğini söylediler.

Habersizlik ne çaresizliğe yol açıyor!

Cristian Lucero / [email protected]