Apple Watch, araba kazasından sonra 55 yaşındaki adamın hayatını kurtardı ve onu komşunun yüzme havuzunda mahsur bıraktı

HadessTruck

Global Mod
Global Mod
Easthampton, Massachusetts'ten bir adam, bir araba kazası sonucu komşusunun yüzme havuzunda mahsur kalmasından sonra hayatını kurtardığı için Apple Watch'una güveniyor. 55 yaşındaki Brent Hill, 16 Aralık'ta evine giderken aniden kendini kötü hissetmeye başladı. Birkaç dakika içinde, ortaya çıkacak olanın farkında olmadan bilincini kaybetti.

Western Mass News'in haberine göre Hill'in aracı yoldan çıktı, bir garaja çarptı ve havuza daldı, bilinci yerine geldiğinde yönünü şaşırdı ve çevresini kavrayamaz hale getirdi. Gözetim görüntüleri, muhtemelen bayıldıktan sonra ayağının gaz pedalına basması nedeniyle arabanın kontrolsüz bir şekilde hızlandığını ortaya çıkardı.

Ayrıca şunu okuyun: Apple Store uygulaması Hindistan pazarında kullanıma sunuldu: Alışveriş deneyiminizi nasıl kişiselleştirebileceğinizi burada bulabilirsiniz

Apple Watch: İşyerinde Hayat Kurtaran Teknoloji

Hill yavaş yavaş kendine geldiğinde, öbür dünyadan gelen bir sese benzeyen bir ses duydu. Ancak ses doğaüstü değildi; bu onun Apple Watch'un çökme tespit özelliğiydi. Saat kazayı tespit etti ve acil servislere haber verdi. Hill, yardımın yolda olduğunu bildiren ses sayesinde rahatladı. Bu basit mesaj, bu zorlu süreç boyunca sakin kalmasına yardımcı oldu.

Hill, Western Mass News'e şunları söyledi: “Eğer acil servisler o nöbet aracılığıyla benimle iletişime geçmeseydi ve bana rehberlik etmeseydi, bunu başaramazdım.” Arabanın dışındaki hafif seslerin kafasını ne kadar karıştırdığını ve duruma anlam veremediğini anlattı. “Etrafımda bir şeyler olduğunu biliyordum ama nerede olduğumu anlamadım. Bu ses beni ayakta tuttu. O olmasaydı boğulurdum.”

Ayrıca şunu okuyun: 5G Gelişmiş nedir ve Hindistan'da neden bu kadar önemli? Performanstan kullanıma kadar her şey açıklandı

Saatin çarpışma algılama özelliği sayesinde acil müdahale ekipleri hemen olay yerine ulaştı ve Hill'i kurtardı. Hill, hafif yaralanmalara rağmen Apple Watch olmasaydı sonucun çok daha kötü olabileceğine inanıyor.

Garajı ve havuzu hasar gören komşu Elizabeth Laprade-Appelquist, ayrıntıları duyunca şaşkınlığını dile getirdi. “Kocam 911'i aradı ama onlar zaten şoförle saatinden konuşuyorlardı. İnanılmazdı” dedi.

Ayrıca şunu okuyun: Nintendo Switch 2, daha büyük bir ekran, daha büyük Joy-Con'lar ve olgun bir tasarımla resmi olarak tanıtıldı

Hill, deneyiminin başkalarını acil durumlarda teknolojinin hayat kurtaran potansiyelini fark etmeye teşvik edeceğini umuyor. Hill, akıllı cihazların gerçek dünyadaki değerinin altını çizerek, “Bu özellik hayatımı kurtardı” dedi.