“Biz emekliler kaybolmaya mahkumuz”

MyHoca

New member
Biz emekliler iki nedenden dolayı yok olmaya mahkumuz: açlık ve ötekileştirme. Söylediklerimin net bir örneği sadece 2003'ten bugüne kadar olan verilerin bir karşılaştırmasını yapmaktır. 2003 yılında asgari emeklilik 220 dolardı ve temel sepet 290 dolardı; bu da asgari tutarın %25 üzerindeydi. 2024 yılında asgari emeklilik geliri 252.798 dolar, temel sepet ise 986.596 dolar, yani neredeyse %400 daha fazla. Bugün bir emeklinin temel sepete göre satın alma gücü 2003'e göre %375 daha az. Geçim gücümüzün bozulduğu açıklanamaz bir gerçek. Mavi dolar 2003'te 2,99 dolardı ve bugüne kadar 1.100 dolardı (+%368), bu rakam satın alma gücü kaybıyla (%375) örtüşüyor. Bu, emeklilere yönelik bir soykırım olan açlık ve açlıktır, çünkü birçoğu hayatta kalmaya devam etmek için doğru düzgün yemek yemiyor. Sağlıktan bahsetmiyorum bile, çoğu suçlunun erişemediği ilaçlardan vazgeçiliyor… suçlu. Onlarca yıldır bizi yönetenler ve yönetenler siyasi soykırımcı insanlardır, kimse onları yargılamıyor çünkü Haber suç ortağıdır.

2003 yılında 3 milyon 195 bin 954 emekli varken, 2015 yılında bu sayının 6 milyon 450 bin 690'a ulaşması şaşırtıcı. Bugün 2024'te 7.799.796 tane var. 2003'ten 2015'e kadar bu rakam ikiye katlandı, 3 milyon emekli oldu, bu rakam çok subjektif. 2003 yılında ülkede 38,18 milyon kişi yaşarken, 2015 yılında bu sayı 42,34,6 milyona yükseldi. Bugün yaklaşık 46,34 milyon vatandaşız. Eğer marjinal durumumuz devam ederse ve siyaset ve adalet bizi görmezden gelirse, bizi nasıl bir geleceğin beklediğini çok az söyleyebilirim.

Rodolfo C. Castello [email protected]

Emeklilerin sesleri, şikâyetleri ve bekleyişleri

Hükümet görevde ilk yılını tamamladı. Optikleriniz için uygun ekonomik dengeyle. Ama sadece finansal olarak, makroda. Çünkü mikroya bağımlı olanlarımız, emekliler, işçiler (hepsi değil), tüccarlar ve bazı üreticiler acı çekmeye ve sabırla toparlanmayı beklemeye devam ediyor. Yurt dışında Hükümeti başarısından dolayı kutluyor ve tebrik ediyorlar. Umuyorum ve diliyorum ki, bu yıl da iyi vatanseverler gibi az kazanmayı, çok dar yaşamayı feda eden bizleri tebrik edecekler. Çünkü büyük fedakarlık ne en zenginlere, ne de kendilerini siyasete adayıp bundan geçimini sağlayanlara düşmedi. Her ne kadar çoğunluk politikacı olmasa da, gücü kendilerinin ve onlara yakın olanların çıkarları için kullananlar. Gerçek politikacılar sıradan insanların ve bir bütün olarak toplumun sorunlarını çözmekle ilgilenmelidir.

Adolfo R. Ortiz [email protected]

Ben UPA kitabının, gözü kara mürekkep hokkasının ve kaşık kalemin neslindenim. Astolfi'nin tarih kitaplarından ve kaligrafinin lise boyunca ders olarak işlenmesi. Daktilo ve karbondioksitten. Manuel makine ve ardından büyük bir ilerleme olarak elektrikli makine. Bugün dijital çağa ulaşıyoruz. Elektronik tıbbi reçeteler, VTV ve QR ile, sanal cüzdanlar, Uygulama ve daha fazlası… hepsi harika. Ancak birisinin (telefon, Dr. Sturzenegger) dijital çağın (hackleme ve siber suçlar dahil) üstesinden gelen bizler için bir B planı bulması gerekiyor. Getirdiği avantaj ve konforların ötesinde, tüm sakinlerin bir cep telefonuna sahip olmasını gerektiren herhangi bir ulusal yasa var mı? Cep telefonu günlük hayatımızın bir parçası haline geldiyse bize seçim özgürlüğü verin. Ancak bunu temel ve temel konulara erişim aracı olarak empoze etmeyin. Prosedürlerin çevikliğine, kontrolüne ve modernizasyonuna katkıda bulunan her şey memnuniyetle karşılanır. Ancak, bir Uygulama aracılığıyla sunması gereken kişinin bilgisizliği nedeniyle geciken bir reçetenin sağlığınıza mal olabileceğini unutmayın. Bizi sistemlere, elektroniğe ve dijital çağa bağımlı kılmayın. Eğer bu kadar özgürlükçüyseniz, bize seçim yapabileceğimiz seçenekler bırakın.

Gustavo O. Colla [email protected]

Arjantin'i rasyonel bir ülke olarak düşünmek yanlıştır. Ve düşünceli kararlar vermek, piyango bileti almaya benzer. Sözleşmelerin değersiz olduğu, hükümetlerin ve şirketlerin bizi dolandırmaya karar verdiği böyle bir ülkede yaşamak zor. Gerekli primleri ödeyerek, moratoryum olmadan serbest meslek sahibi olarak emekli oldum ve temel sepetin 1/4'ü kadar asgari ücret alıyorum. Aralık 2023/2024 arasında %115'lik bir enflasyona karşılık %78'lik (yarım Noel ikramiyesi ve ikramiye dahil) bir artış aldım. Kâr amacı gütmeyen bir topluluğa ait olarak tutarlı bir sosyal politikaya sahip olacağımı düşünerek İtalyan Hastanesi sağlık planına 25 yıl önce katıldım: ücret 12/2023 ile 12/2024 arasında %363 arttı. Karar vermede ne ters gitti, şans mı yoksa muhakeme mi? Gençler günübirlik yaşadıkları için eleştiriliyorlar… Kim haklı? Milei Hükümeti bütçe açığını kontrol etme başarısının yüzde 25'ini emekli maaşları ve anarko-liberal vizyonuyla elde etti. Bizi orantısız bir mücadele içinde tekelci veya portföy şirketlerinin eline bırakıyor. Arjantin'in dünyanın en özgür ülkesi olacağını öngörüyor. Çıkar mücadelesini dengelemek için rasyonel olarak aracılık eden bir Devlet olmadan olabilir mi? Toplumumuz değişime ihtiyaç duyuyordu ve ben de o anlamda oyumu kullandım. Hayal kırıklığına uğramamayı umuyor ve diliyorum.

Eduardo Kuriss [email protected]

DNI'nın sık sık yenilenmesini zorunlu kılan Randazzo Yasasını yürürlükten kaldırmak herkesin yararına olacaktır. Emekliler için ağır bir yük. Özellikle engelliler için özel ulaşım kullanmalıyız ve Olivos'a karşılık gelen ofisler, park etmenin mümkün olmadığı Puente Saavedra'da bulunmaktadır. Bu kadar çok yenilemenin hiçbir anlamı yok.

Sonia B.Landin [email protected]

Bu yıl için bireysel ve ailevi dileklerimin ötesinde, sevgili ve yıpranmış ülkem için bazı dileklerimi ifade etmek istiyorum. Siyasetçilerin gösteriş ve bayağılıklarını bir kenara bırakıp ülkenin, vatandaşın menfaatini düşünmesini diliyorum. Sokakta yürümelerine ve gerçeklikle temas kurmalarına izin verin. Yiyecek bulmak için çöpleri karıştıran milyonlarca Arjantinliyi etkileyen yoksulluğun farkına varmaları. Egemen sınıfın sorumlu, empatik ve destekleyici olmasını istiyorum. Milyonlarca emeklinin (kendi ebeveynleri ve büyükanne ve büyükbabaları) zar zor hayatta kaldıkları bir dönemde yasa koyucularımızdan kendi harçlıklarını hiçbir şeymiş gibi artırmamalarını rica ediyorum. Hizmet mesleği, bunu soruyorum. Vatanseverlik ruhu, dilediğim bu. Sahip oldukları siyasi rengin veya ideolojinin ötesinde. Hakimler de görevlerini yapsınlar, onlarca yıl davaları uykusuz bırakmasınlar. Bütün bunlar istemek için çok mu fazla? Olabilir. Ancak yılın bunu yapmanın yasal olduğu zamandır.

Irene Bianchi [email protected]