“Biz emeklilerden artışlarda KDV alınmaya devam ediliyor”

MyHoca

New member
Artık Yürütme Gücünün ne niyetinde olduğunu bilmiyorum, emeklilerin dahil olmadığı ve yalnızca dışlanmış olduğu bir kast sistemini gerçekten kurmak istediği ve enflasyon oranlarının gerçekten yanlış olduğu sonucunu çıkarıyorum, çünkü bunu emeklilerin tükettiğine göre yapsaydık çok daha yüksek olurdu. Sorumluluk yalnızca yiyecek, ilaç ve hizmet tüketir, en ciddi şey küçük bir birime sahip olmak durumunda, vergiler, mülkü olmayanları ve ev sahibinin masraflardan ve vergilerden muaf olduğu kirayı düşünmemek.

Verilen “ikramiyenin” düşük maaşlılar için utanç verici, iyi maaşlılar için ise ayrımcı bir şey olduğunu düşünüyorum. Bu noktada, biraz daha yüksek gelire sahip hak sahiplerine indirim sağlayan ve özel rejimlere sahip olanları muaf tutan, “Emekli Dayanışma Kanunu” olarak bilinen 24.463 sayılı “lanet” Kanun'dan bahsetmem gerekiyor. 1995'ten beri yürürlüktedir ve hiçbir yasa koyucu bunu farklı emeklilik reformlarında dikkate almamıştır. Bir diğer nokta ise ilaçlarda, çoğu kronik olan PAMİ'de yüzde 100 indirim kaldırıldığı için ortalama yüzde 500 oranında da artış yaşandı. Birinci Dünya'ya ilerliyoruz çünkü bu talihsizlikler bana Amerika Birleşik Devletleri'nin sağlık sistemlerini hatırlatıyor; eğer iyi bir sigortanız ve paranız yoksa “ölürsünüz.”

Devletin sağladığı tüm ayrıcalıklar “eğilimli” ve güçlü iş adamlarına yönelikti ve emekliler olarak bize “sıfır açık” diye bağırırken, bir yandan da ciddi artışlardan KDV almaya devam ediyorlar.

Burino Kürek Çekme / [email protected]

Emeklilerin sesleri, şikâyetleri ve bekleyişleri

Bana ödedikleri para yetmiyor ve ödedikleri ücreti de kesiyorlar.

24.016 Sayılı Kanun ile emekli olan Öğretmenlerin ANSeS'i diğerleri gibi %11 yerine aylık %13 katkı payı ödedikleri için %82 mobil ile bana denk geliyor.

CUD ve bastonu getirdim ve geçmeme izin vermediler ya da 1965'ten emekli olana kadar çalıştığım Yetişkinler ve Ergenler Özel Öğretmenliği pozisyonuna alınmamı talep eden not bırakmadılar. Bana yılın başına kadar ödeme yapacaksın.

Bu belgeyle, Yetişkinler Okulu'nda 2024 yılında “ihmal edilen” öğretmenlik pozisyonu da dahil olmak üzere emeklilik varlıklarımın acilen güncellenmesini talep ettim.

Birdenbire, 4 öğretmenlik pozisyonundan yalnızca 3'ü (üç) için para alıyorum.

43 yıllık mesleki pratiğin ardından, neredeyse 81 yaşındayım, emekli olduğum 2008'den bu yana bana maaş ödedikleri sırada çalıştıkları pozisyonlardan birini atlamaları “mantıklı” değil.

Alicia E.Tucci / [email protected]

LLA hükümeti, ön ödeme yapan işçilerin, sosyal hizmetler lehine yapılan kesintileri, onlar aracılığıyla kuralsızlaştırma amacıyla kendilerine devretme seçeneğine sahip olduğu kararını aldı.

Birçok emekli bu durumda, benim durumum da bu. Brüt varlıkların yaklaşık yüzde 6'sından yararlanan sosyal hizmet bile bana hizmet etmiyor ve ben ona bağlı değilim.

Ön ödemeli şirketlerin bu yöntemi uygulayabilmesi için bir kayıt oluşturuldu; bu da sağlık hizmetine yönelik harcamaların daha az maliyetli olması nedeniyle şüphesiz işçiye fayda sağlıyor. Aynı faydanın neden pasif sınıfa verilmediğini bilmiyorum. Biz emeklilerin, çoğunluğun geliri çok düşük olduğundan, fayda sağlamayan katkılar yapmaları nedeniyle bu yardımlardan dışlanmamamız gerekiyor.

Ben, eğer sadece ön ödemeli olana katkıda bulunma ve katkıları sosyal hizmetten elde etme yöntemini tercih ederlerse, Hükümetin işçileri ve emeklileri eşitlemesi gerektiğine inanıyorum.

Birçoğumuz hala bu yüzden yargılanıyoruz ve bir faydamız olmadı, Haber bu çifte vergilendirme lehine karar verdi. Asgari geliri olmayan bazılarımız için bile brüt tutarın yüzde 10'u Sosyal Güvenlik Dayanışma Kanunu 1995 Sayılı 24463 Kanunun 9'uncu maddesi olarak alınıyor. Pasif sınıfın maruz kaldığı ve kimsenin son veremediği bir vahşet daha. .

Her zaman acımasızca ötekileştirildik.

Rodolfo C. Castello / [email protected]

Ulusal hükümet, bağımlılık ilişkisi içindeki işçilerin doğrudan ön ödemeli ilaç şirketlerine katkıda bulunabilmesi ve sosyal hizmet aracılığıyla üçgenleştirilme zorunluluğunu ortadan kaldırabilmesi için inisiyatif aldı.

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Manuel Adorni, “yararlanıcıların herhangi bir değer yaratmayan ve kara kutu görevi görmeyen ek maliyet veya geçiş ücretleri olmadan sağlık sigortalarını özgürce seçeceklerini” belirtti.

Ne yazık ki konuşmasında, emeklilerin kaçınılmaz olarak PAMI'ya katkıda bulunmak zorunda oldukları gerçeğini göz ardı ediyor; PAMI'nın zayıf hizmetleri onları gereksiz ek maliyetlere katlanarak sağlıklarını düzgün bir şekilde korumak için ön ödemeli bir ilaç şirketinden sigorta sözleşmesi yapmaya zorluyor.

Sayın Milletin Başkanı Javier Milei, pasif sınıfın sağlık sigortaları konusunda kendi kaderini tayin edebilmesi ve PAMI'ye katkıda bulunmayı bırakma kararını verme özgürlüğüne sahip olması için sizin de aynı girişime sponsor olmanız adil ve eşitlikçi olacaktır. Hükümetiniz tarafından yönetilen ve milyonlarca emekliye hiçbir değer katmayan bir “kara kutu”.

Oscar Edgardo García / [email protected]

Sosyal hizmetim 2007'den beri OMINT'tir. 2016 yılında emekli oldum ve PAMI'dan vazgeçtim.

ANSeS tarafından ödenen emeklilik varlıklarımdan, sosyal hizmet için kesilen tutarlar, daha sonra söz konusu kuruluşa ödemem gereken tutarı azaltmak için OMINT'e yatırılması gereken tutarlardır.

ANSES/PAMI her zaman ne için olduğu belirlenmemiş bir bakiye tutar. PAMI, Eylül ayında olduğu gibi söz konusu tutarı teslim etmedi, ancak Eylül/Ekim aylarına denk gelen bu ayda teslim etti. Karşılık gelen faiz ödenmeden.

OMINT için söz konusu tutar 46.013,61 Dolar olup mal varlığımdan kesilen tutar 52.048,57 Dolar olup aradaki 6.034,96 Dolarlık fark teslim edilmedi.

Eğer PAMI'ye ait değilsem, söz konusu stopajın dayanağı nedir? ayrıca aylık olarak yapılmaktadır.

Bu olayın 2005'ten bu yana yaşandığı göz önüne alındığında, adaletin bu işin sorumluluğunu üstlenmesi gerekiyor.

Ernesto Quade / [email protected]