“Bu zamanlarda dinden daha fazlası…”

MyHoca

New member
Mevcut Batı toplumunun dini danışmanların yerine psikiyatristleri ve psikologları nasıl getirdiğini gözlemlemek ilginçtir. Bir bakıma zihinsel istikrar ve daha sonra fiziksel istikrar açısından kendinizi geliştirmenin bir yolu olacaktır. Bu durum, günümüz Batı toplumlarında beden-ruh dengesinin sağlanmasında dinin tek başına yeterli olmadığını göstermektedir.

Öte yandan bu durum bize Batılı vatandaşın zihinsel evrimini de gösteriyor olacaktır, çünkü onlar artık dinden etkilenen varlıklar olmayacak, aksine din onlarda özel bir manevi yer işgal edeceklerdir. Bu, Batı toplumlarımızda insanların kendilerini dinsel olarak yücelttiklerini yansıtıyor olabilir; Kapsamlı bir şekilde daha iyi bir yaşam kalitesi arayışı içinde, deneyimlerimizi bir bütün olarak geliştirmek için diğer anlayış formüllerine (bu durumda zihinsel) yöneliriz. Geçmiş yüzyıllarda olduğu gibi dine sıkı sıkıya bağlı kalmamak gerektiğini bu şekilde ortaya koyuyoruz.

Dünyevi sorunları, ister psikiyatrist ister psikolog olsun, bir profesyonelin eşliğinde mantıksal olarak kendi başımıza çözmemiz gerektiğini anlıyorum. Bu, tüm eylemlerimizi Tanrı'nın ellerine bırakmamanın bir yolu olurdu. O'nun çok fazla sorumluluğu vardır ve buna karşılık Tanrı'yla buluşma zamanı geldiğinde, tüm şüphelerimizi O'na sormalıyız.

Kısacası huzur sizinle ve ruhunuzla olsun diyorum.

Armando Torres Arrabal [email protected]

Kasım 1992'de Ernesto Sabato, Natalio Botana ve Fernando Savater bir yuvarlak masa toplantısında etik, politika ve eğitim hakkında konuştular. Kitleselleştirmeyi tercih eden bir önyargı olmadığı sürece iletişimin önemi konusunda hemfikirdiler. Sabato'nun ifade ettiği ve son derece güncel olan bir şeyi kurtarmak istiyorum. Tüketim ve parayı düşünen bir topluma uygun fikirlerin nüfuz etmesi için bazı araçlar vardı. Yani sadece iktisatçı bir toplum değil, aynı zamanda çok daha ciddi bir iktisatçı toplumu da var. Çünkü kendi jargonuna göre her şeyin sayı ve hesap kapatma sorunu olduğuna inanıyor. Bu bağlamda Bakan Domingo Cavallo'nun bazı sözlerini hatırlattı: “Kilise adamlarının açlık sorunlarıyla ilgilenmesi iyi bir şey, çünkü hükümetin kendisini sayı sorunlarına ve hesap kapatma sorunlarına adaması gerekiyor.” Sabato şöyle yanıt verdi: “Bu fikir ahlaki ve manevi bir canavarlıktır.” Daha sonra başkan sanki yazarlar önemsizmiş gibi “bir yazarın deyimi” diyerek bu ifadeye değindi. Üstad buna cevap verdi: “İnsanlığın durumu için, iktisatçılardan çok yazarları dinlemeliyiz. Çünkü yazarlar insanlığın durumuyla ilgileniyor ve endişeleniyorlar. İktisatçılar ve iktisatçılar yalnızca rakamlarla ve hesapların kapatılmasıyla ilgilenirler, ancak bunu yapabilmek için birçok insanı yoksulluğa ve sefalete mahkûm etmeleri gerekir.” Bu, 29.11.1992 tarihinde yayınlandı. 2024 yılının Kasım ayındayız, 32 yıl sonra o bataklıktan çıkamadık. Çok güncel değil mi? Allah doğru yolu bulmayı nasip etsin! Sevgili Arjantin, öyle olsun!

Adolfo Ortiz [email protected]

Aeroparque'taki çatışmayı yöneten sendika üyesi Edgardo Llano, bir mikrofonun arkasından yolcuları uçaklarda alıkoymadığını, merdivenlerin ve rampaların onların gidebileceği şekilde hazır olduğunu garanti altına aldığını ve Aynı zamanda kurbanlarla yüzleşip onlara aynı açıklamaları yapma konusundaki mutlak korkaklığını da gösterdi. Neyse ki ulusal hükümet, vatandaşların desteğiyle binlerce Arjantinliye zarar veren sendikacılığı sınırlama hedefine sahip. Sipariş vermenin zamanı geldi. Arjantin halkının canının ve devletin malının sahibi olduğuna inanan gaspçı sendikacılığın suiistimallerine artık yeter.

Oscar Edgardo Garcia [email protected]