“Fasulye çimlendirmesi öğretilirken, gelecek yapay zekadır”

MyHoca

New member
Belki çok kısmi bir bakış açısı ama yapay zekadan bahsederken hem sıradan insanların hem de üst düzey yöneticilerin ona belli bir mizah veya şüpheyle değindiklerini gözlemliyorum. Dünyanın evriminde geri dönüşü olmayan bir aşamaya girdiğimizin farkında değiller sanırım. San Sebastián'da (İspanya) yaşayan, geleceği ve yapay zekayı nasıl yorumlayacağını bilen harika bir arkadaşım var. Birkaç yıl önce yapay zekanın şirketi için ne kadar önemli olabileceğini fark etti ve üzerinde çalışmaya başladı. Bana projenin tamamını ve uygulanmasını anlatması eğitim üzerine düşünmemi sağladı.

Daha önce görülmemiş bir teknolojik dünyaya giriyoruz. Dolayısıyla “aggiorne” olmayanlar bana sistemin dışında kalmış gibi geliyor. Öğrenmenin bu yeni aşamasında bilgi edinenler veya zaten bilgi sahibi olanlar arasındaki uçurum, en iyi pozisyonlara ve dolayısıyla en iyi maaşlara ulaşmak için en iyi fırsatlara sahip olacak ve kendilerini yeniden keşfetmeyi başaramayanlar muhtemelen geride kalacak. yol Bana yapay zekayı geliştirmek için algoritmalar oluşturacak kadrosunda bir matematikçinin bulunduğunu söyledi. Merak ediyorum, son yıllarda hangi şirket bir matematikçiyi işe aldı? Yakın zamana kadar dikkate alınmayan yüksek öğrenime yönelik yeni ihtiyaçlar ortaya çıkmaya başlayacak ve şimdi dışarı çıkıp bunları aramamız gerekiyor. Arjantin'deki eğitime baktığımızda çözülmesi zor bir durumla karşı karşıya olduğumuzu söyleyebilirim. Ancak eğitimi yeniden icat etmek ve bu yeni dünyayla yüzleşebilecek gençleri yetiştirmeye başlamak için hiçbir zaman geç değildir.

Ne yazık ki biz okullarda “fasulye çimlendirme” eğitimini sürdürüyoruz, oysa en gelişmiş ülkelerde kendi kendine giden elektronik arabalar var. Bunun büyük bir zorluk olduğunu ve üzerinde çalışmadığımız sürece daha da büyüyeceğini düşünüyorum. Teknolojik gelişmeler büyük bir hızla ilerliyor ve öğrenmede zar zor birinci vitese geçiyoruz.

Carlos Lelli / [email protected]

“Bürokrasiyi azaltmak ve harcamaları optimize etmek”

“Yeni Arjantin”i yeniden kurmak için hızlı bir ekonomik canlanmanın nasıl sağlanacağı konusunda sessiz bilim adamlarına ve ilgili araştırmacılara hizmet edecek, usulüne uygun olarak duyurulan bir yardım hattı olsaydı, fikirleri ve projeleri olan yüzlerce yurttaş var. kategorilere ayrılır ve bunlara her zamanki alındı bildirimi ile yanıt verilir.

Kanunun yürürlüğe girmesi için ilgili Yasama Organına gönderilen bu projeler; Bürokrasiyi azaltmak, harcamaları optimize etmek ve Hükümeti daha sade ve düzene sokmak için, Arjantinli ve gezegenin dört bir yanına yayılmış yabancı sermayeyi, ihtiyaç duyulan zamanda ve yerde ulusal işgücünü kullanarak bölgemize yatırım yapmaya davet eden büyükelçileri atamak Yürütme Organının sorumluluğunda olacaktır. tarihimizden temizlendik.

Luis Alfredo Durban / [email protected]

Fátima Florez ve Caminera Polisi ile ilgili ilginç gerçek

Medyada çıkan haberlere göre, Bayan Fátima Florez, geçen Çarşamba günü Córdoba ilindeki bir otoyolda direksiyonda başka bir kişiyle araba ile seyahat ediyordu.

Otomobil sürücüsünün alkollü olduğunu ve ehliyet süresinin dolmuş olduğunu belirleyen Karayolu Polisi tarafından durduruldular.

İzlenecek prosedür basittir: diğer sürücülere uyguladığınız gibi kanunları uygulayın.

Bayan Florez'in başrol oynadığı bölüm ister gerçek ister oyunculuk olsun, aksesuardır. Polis prosedürünün amacını veya sonucunu gözden kaçırmamalıyız ve ehliyet süresi dolmuş sarhoş sürücünün o sabah güzergah üzerinde seyahat eden diğer insanların hayatlarını tehlikeye atmasını önlediği için Karayolu Polisine teşekkür etmeliyiz. Bayan Fátima Florez'in ve sürücünün hayatı.

Alicia I. Halberstein / [email protected]

“Yangınlarla mücadele için uçaklara ihtiyaç var”

Eski haberlere baktığımda, Savunma Bakanı'nın F16 savaş uçaklarının 700 milyon dolara satın alınmasını temize çıkaran, “savunma yatırımı bir kez daha önceliktir” şeklindeki ifadesini buluyorum.

Ancak güncel haberlerde, İsrail hükümetini savunması, ABD başkanıyla tekrar görüşmek üzere yaptığı gezi ve Arjantin hükümetinin ülkemizdeki yangınlar karşısında sessiz kalması nedeniyle Başkan Javier Milei'ye ödül verildiği belirtiliyor. .

Doğal alanlarımızın savunmasına yatırım yapmaya neredeyse sıfır müdahaleyi ve ilgiyi destekleyen sessizlik.

Ormanları yakan, binlerce yeşil hektarı yok eden yangınlarla mücadele etmek için askeri savaş uçaklarına değil, uçaklara, her zaman cezasız kalan bu ciddi suçların sorumlularıyla mücadele etmek için de adalete ihtiyacımız var.”

Daniela Oliveira / [email protected]