“Gelişen sanatçılara destek olun ve onlara yer verin”

MyHoca

New member
Kültürün sürekli geliştiği bir dünyada, yeni ortaya çıkan sanatçılar hayati bir yenilik ve tazelik kaynağıdır. Ancak sanat ortamında kendilerine yer açabilmek için büyük zorluklarla karşılaşıyorlar.

Toplum olarak onlara büyüyebilmeleri için destek vermemiz çok önemli. Yükselen sanatçılar, kültürel manzaramızı zenginleştiren benzersiz ve çeşitli bakış açıları getiriyor. Çoğu zaman çağdaş gerçekleri ve toplumsal zorlukları yansıtan çalışmaları görülmeyi ve değer verilmeyi hak ediyor. Maalesef çoğu zaman fırsat ve yeterli platform yetersizliğinden dolayı kendilerini tanıtmak için dışarı çıkıyorlar.

Halk, eleştirmenler ve kültür savunucuları olarak onların sanatlarını ve hikayelerini sergileyebilecekleri alanlar yaratmak bizim sorumluluğumuzdur. Bunu yaparak hem bu sanatçıların gelişimine katkıda bulunuyoruz, hem de kendi kültürel deneyimimizi zenginleştiriyoruz.

Francisco Moscoso Zanone / [email protected]

“Kirchnerci yolsuzluğun palyaçoları”

Son 40 yılda neo-Peronizm, ülkenin ilerlemesi gereken reformları boşa çıkardı. Kirchnercilerin ve diğer partilerden birkaç siyasetçinin sendikacılık ve Temiz Dosya reformlarını nasıl durdurduğunu görmek beni çok üzüyor.

Arjantin solu en gerici ve geri kalmış olanıdır.

Hükümet gibi bile davranmıyorlar, yozlaşmış Kirchnerciliğin palyaçoları olmaya razı oluyorlar.

Esteban Tortarolo / [email protected]

Tutukluların karakoldan firar etmesiyle ilgili tartışma

Mahkumlar bir kez daha kışla karakolundan kaçtı. 4'üncü mü? Bir zamanlar erkek oyuncu Lucas González'in tetikten mutlu olan vakasının aynısı.

Kaçış yaygın mıdır? Kolay mı? Yoksa kapsama alanı var mı? Jorge Macri'ye göre bu yıl bu tesislerde çok sayıda sızıntı var. Çok fazla teknoloji, çok sayıda alet ve sıfır sonuç. Personelini ve tesislerini, özellikle de plakasız özel polis arabalarını daha fazla kontrol etmeli. Kontrol eden onlar mı? Bir şeyler ters gidiyor, ben değil beyler, uzun yıllardır Federal'deyim.

Guillermo Gomez / [email protected]

Tutukluların karakoldan kaçışına gelince, Karakol 4D'de sürekli elektrik ve su kesintisi yaşandığını söylemeliyim. Polis karakolu ve gardiyanın bakımının yapılması gerektiği göz önüne alındığında, tesislerinin bu tür su ve elektrik tüketimine uygun olmadığını düşünüyorum. Ve elektrikler her kesildiğinde kaçma riski ortaya çıkıyor. Konteynerlerdeki mahkumlar meselesi geçerli değil. Ve temel çözüm, herhangi bir ilde olduğu gibi Belediyenin, şehrin özerkliğine uygun olarak adi mahkumlar için bir hapishane inşa etmesi gerektiğidir. Çözüm karakolun elektrik ve su tesisatının çözülmesinden geçiyor. Ve sonuç olarak, şehre karşılık gelen adi suçlardan dolayı mahkumlar için hapishane yapmak.

Oscar Fernando Goyeneche / [email protected]

Birinci şahısta cinsiyet şiddeti

İstatistiklere göre bu yılın ilk günlerinden bu yana çok sayıda kadın cinayeti, kayıp kadın ve buna bağlı olarak çocukların seyirci kaldığı aile içi şiddet vakaları yaşandı.

Onlar şiddetin her türlüsüne göğüs geren kadınlardır. Fiziksel, sözel, sembolik ve finansal. Birçoğu çocuklarıyla nereye gideceklerini bilemedikleri için evden çıkmıyor. Korku onları felç eder.

Eve gelip şikayetlerinin başladığı zamanı hala hatırlıyorum. 45 kilo ağırlığında, 1.66 boyundaydım, saçlarım ve azı dişlerim eksikti. Ben hastalanana kadar özgüvenimi çarçur etmeyi kendine görev edindi.

Yine de morlukları kapatmak için işe gitmek zorundaydım ama hayatıma verdiğim zararı karşılamayı istemedim.

Mega Papatya / [email protected]

Ebeveynler, cep telefonu bağımlılığı ve terapi

Bağımlılık deyince aklımıza ne solunur, ne enjekte edilir, ne alınır. Artık telefon ekranına bakmayla ilgili bir bağımlılık daha eklendi.

Ve saatlerce sessizce izleyenler sadece çocuklar ve gençler değil. Bebeklerini bebek arabasında gözleri ekrana sabitleyerek gezdiren ebeveynlerin, çocuğunun elinden tutarak sokakta yürümesi, okul girişinde çocuğunun yanağına hızlı bir öpücükle veda ederek ekrana dönmesi ve daha birçok örnek .

Ebeveynler fiziksel olarak oradadır ancak çocukları için mevcut değildir. Çocuklarıyla etkileşimde bulunmaktan çok kendilerine keyif veren bir aktiviteyle meşguller.

Ve çocuklar bunu algılıyor. Pediyatrik popülasyonla çalışıyorum ve birkaç gün önce bir anneye oğlunun konuşma terapisi seansının nasıl sonuçlandığını anlatmak için dışarı çıktım ve o da telefona bakıyordu.

Oturdum. Ona baktım. Kendime baktım. Ve tekrar ekrana baktı. Bana iki şeyi aynı anda yapabileceğini söyledi: benimle ilgilen ve telefonda olup biteni izle. Ondan seçim yapmasını istedim ve orada sadece bana baktı.

Peki çocuklar evde dillerini geliştirmek için kimden besleniyor? Yanıt gerekli değildir. Bu yüzden onları haftada üç kez görüyorum.

Alicia I. Halberstein / [email protected]