“Herkese mutlu yazlar! Bu bir paradoks, çünkü ben…”

MyHoca

New member
Gezilerden ve coğrafya haberlerinden mahrum kalanlarımız ne yapacak? Hangi edebiyatla karşılaşacağız? Buenos Aires'ten ayrılmayan bizler için yazımız nasıl bir korku hikayesi olacak?

Sıcağa şeytanın eşlik ettiğini söylüyorlar. inanıyorum. Yazımın şeytanları çok bilimsel olacak. Kara delik: Öyle muazzam bir vücut kütlesi elde edeceğim ki, yer çekimi alanım her türlü unu yakalayacak ve bir daha ayrılmasını engelleyecek. Big Bang: Çok fazla patlayıcı olay olmayacak ama kedimin ev içi dinamikleri yöneteceğini ve önümüze çıkan neredeyse her şeyi parçalayacak deneysel bir mikrodalga şeklinde beni kendisiyle etkileşime sokacağını öngörüyorum. Fizik: Evreni inceleyen bilim dalı, ama onu giderek daha az anlayacağım. Nükleer fisyon: Atom mantarlarını görmeyeceğim ama İtalya'nın güneyinde gördüğüm mantar kremalı erişteleri pişirebilirim ama evet, sıcağa uygun değil. Çivilenmiş çarpışma. Kaotik sistemler: kaos ve daha fazla kaos. Yaptığım tüm değişikliklere karşı aşırı hassasiyet, Aralık ayında beni ziyaret eden duvarcılardan sessizce nefret etmeme ve Ocak ayında her şeyden pişmanlık duymama neden olacak.

Bu dairede nefes alamıyorsunuz. Yardım! Görelilik: gerçekte Einstein evimi ziyaret etmedi ve ben de 1905'te ya da 1915'te oradan geçemedim, ama anne, ne kadar büyük bir kütleçekimsel etkileşim hızına sahip olurduk! Periyodik Element Tablosu: Evimde hayatımın geri kalanında toz, toz ve daha fazla toz olacak. Buradaki atomlar yalnızca günlük gerçekliğimi şekillendiren macun ve zımpara kağıdının ürünü olacak. Herkese iyi yazlar! Bu bir paradoks, çünkü çok kötü bir paradoksla karşılaşacağım ama paradokslar hoş karşılanır. HAYIR?

Valeria Devicienti / [email protected]

Kueider'dan: “Kimsenin dikkati dağılmış gibi davranmasına izin vermeyin”

Ulusun küçük “Şerefli” Senatörleri Odası bir senatörü kaybetti ve LLA onun elinde olduğunu söylüyor.

Edgardo Kueider, Frente de Todos los Corruptos olarak da bilinen Frente de Todos'un bir üyesi olarak göreve başladı. Big Bonnet'te olduğu gibi, buna sahip değiller.

Kirchnerism, Paraguay'da hakkında açıklama yapamadığı yüzbinlerce dolarla gözaltına alınan senatörün, Temeller Yasasına eşlik ettiği için LLA'ya yanıt verdiğini garanti ediyor.

Eski başkan/eski başkan yardımcısı, hırsızlığın “milyonlarca Arjantinlinin yoksulluğa mahkum edilmesinin” bir yolu olduğunu söylerken haklıydı. Peronizm insanları fakirleştirme makinesidir, onlarca yıldır hırsızlık yapıyor ve yozlaşmış halkının sorumluluğunu üstlenmenin zamanı geldi! İşte bu yüzden biz vatandaşlar Temiz Dosya'yı tanıtıyor ve destekliyoruz.

Çünkü herhangi bir siyasi partiden yolsuzluk yapan kişilerin kamu görevi üstlenmesini istemiyoruz. Ve kimsenin dikkati dağılmış gibi davranmasına izin vermeyin… Dikkati dağılmış olanın bile.

Mercedes Moreno Klappenbach / [email protected]

Arjantin'de “Temiz Kayıt” yasası çıkmıyor, aksine Paraguay'da Entre Ríos eyaleti için Arjantinli bir senatörü, beyan edilmemiş 200.000 ABD dolarından fazlası veya Creole'de kaçakçılık yapan kara parayla tutukluyorlar. Senatör olmaya devam edecek mi? Temiz Dosya lehine oy verir misiniz?

Şarkının dediği gibi, Upside Down Kingdom'da “bir hırsız bekçi, diğeri ise yargıç.” Kaybolduk, ne kadar yanılgıya düştük, Temiz Kayıt'ın onaylanmasını bekliyoruz; geriye sadece dürüst olanlar olmak üzere birkaç senatör ve milletvekili bırakacak bir yasa. Başka bir sorun daha var, María Elena'nın şarkısının şu şekilde değiştirilmesi gerekecekti: “Dürüst adam bekçidir, diğeri ise yargıç”, elbette artık Upside Down Kingdom olmayacaktı.

Horacio Tore / [email protected]

Peronistler ne kadar şaşırtıcı, bizi şaşırtmaktan asla vazgeçmiyorlar. Oy pusulasını Cristina Fernández de Kirchner ile paylaşan sadık bir Peronist, Paraguay'da 200.000 ABD Doları ile şaşırır ve bu ülkenin Haberi izlenecek adımlara karar vermeden önce, bu durum meclisteki dindaşlar ve yoldaşlar arasında öfkeye neden olur. Peronizmin temel etik ve ahlaki ilkelerinin ihlali; bu, kimin en adil ve en ağır cezayı bulacağını belirlemek için hepsi arasında bir rekabetle sonuçlanır.

Şimdiye kadar bu, onun kişiliği hakkında bilgisizliğini ifade etmek, sert bir uyarıda bulunmak, Peronist yürüyüşünü altmış kez yazmak veya onu Tarpeian Kayası'ndan atmak arasında gidip geliyordu.

Ancak yolsuzluk suçlarından çifte hapis cezasına çarptırılan bir başka parti üyesi, partinin genel başkanlığına seçiliyor ve kim olduğu bilinmediği için ihraç etmek istedikleri talihsiz senatörün aynı pozisyona olası adayı oluyor. .

Paraguay Haberi tarafından ele geçirilen paranın pekala senatörün malı olabileceği gerçeğinin ötesinde, yolsuzluk yoluyla elde edilen faydalar ve kazançlar kamusal niteliktedir.

Vicente Casado Arroyo / [email protected]

Önümdeki kişinin, kabahat mahkemesindeyken, ödünç alınan arabaya kesilen para cezası konusunda hakimle tartıştığını hatırlıyorum.

Kişi, “Araba benim değil” dedi. Ceza doğrudan araç sahibine gitse de, sürücü de sorumludur.

Senatörün sınırı geçmesi durumunda paranın kendisine ait olmadığını söylemek en çocukça bahaneden başka bir şey değildir.

Eldeki bu kadar paranın hiçbir sınırdan geçemeyeceğini hepimiz biliyoruz.

Para tescil edilebilir bir varlık olmadığından, yalnızca maliki maliktir. Ancak bu özel durumda, arabayı kimin kullandığını zaten biliyoruz ve aynı zamanda arabanın sahibini de tanıyoruz.

Gustavo Gil / [email protected]

Arjantin ile Venezuela arasında diplomatik kriz

Başkan Javier Gerardo Milei'nin kararları bu kadar katıyken, Nicolás Maduro'nun diktatörlük rejimine karşı Karakas'taki Arjantin Büyükelçiliği gibi topraklarımıza saygı duymasını sağlayacak sert önlemler almamamız beni şaşırtıyor.

Eğer maçoysanız, daha az maçosunuzdur.

José Brunetta / [email protected]