“Hukuki güvence emeklilere ait olmayan bir haktır”

MyHoca

New member
Dünyada sadece tek bir banka, mevduat almadığı için tek borçluya borç veren ve onların cebinden para veren bankadır. “Banco de Jubilados Argentinos”, hissedarları, emeklilik ve emekli maaşlarında yapılan düzenlemelere ilişkin geriye dönük ödemenin tamamının ödenmesini ve varlıkların 120 gün içinde yeniden ayarlanmasını emreden adli kararlara uyulmaması nedeniyle ANSeS'in alacaklısı konumundadır ve devlet kurumu emeklilerin zararına maddi menfaat sağlamak amacıyla tek taraflı ve hukuka aykırı olarak buna uymamaya karar verir.

Yaklaşık 90.000 emekli maaşı yararlanıcısı, cezaların ödenmesindeki gecikme nedeniyle Ulusal Hazine tarafından elde edilen mali tasarruflara istemeden katkıda bulunuyor; bu nedenle, Başkan'ın övündüğü sıfır bütçe açığına bu şekilde yaptıkları fedakar katkılardan dolayı özel bir tanınmayı hak ediyorlar. çok ve Ekonomi Bakanı. Pasif sınıf, hukuksal güvenliğin emeklilere tanınan bir hak olmadığını teyit ederek adaletsizlikleri ve acıları artırmaya devam ediyor.

Oscar Edgardo García / [email protected]

Emeklilerin sesleri, şikâyetleri ve bekleyişleri

18 Kasım'da yayınlanan “Cristina ve ayrıcalıklı emekliliklerin gerçek sorunu” notu için yazıyorum. Biz Banco Provincia'lı emekliler notta yazdığı gibi ayrıcalıklı değiliz.

Girişte 1. maaş taksitler halinde Fona yatırılıyor, olağan indirimler her zaman diğerlerinden daha yüksekti (yani notta belirtildiği gibi diğer bloktaki bankada çalışan kişi) Kanun'un belirttiği şekilde katkıda bulundu; 1'inci artış, kıdem, parite veya terfi nedeniyle katkıda bulunulur ve ardından 1'inci günden itibaren emekli/emekli olarak %10,82 oranında katkı sağlanır (tek evrensel durum) ve ayrıca 1'inci artış her zaman Fon'da kalır, bunun da olmadığının altını çizer. Tutar alınan tutardan düşüldüğü için ilgili tutarların Fon'a alınmasında herhangi bir gecikme veya sapma yaşanmamaktadır.

Katkıda bulunulan miktarlara göre kazanılan haklar hakkında bilgi sahibi olmak için, örneğin 5.678 sayılı Kanun'u takip eden kanunlara ek olarak okumak ilginç olacaktır.

Ayrıca Caja'nın Sigorta Bölümünü “icat ettiği” ve bunun bir iş olduğunu gören “birisinin” onu Provincia Seguros SA'ya (aynı orijinal CUIT'e sahip??) dönüştürdüğü içselleştirilmiştir.

Son olarak, Banka yetkililerinin ve Fon yönetim kurulunun her zaman siyasi yöneticilerden oluştuğunu ve herhangi bir bağlı kuruluşun asgari düzeyde katılımını sağladığı yorumunu yapmak istiyorum.

Jorge García / [email protected]

Artık emekliliğime nasıl devam edeceğimi bilmiyorum, her zaman her türlü sosyal adaletsizliğe karşı bir tür “savaşçı” oldum ve başkalarının da beni takip etmesini sağlamaya çalıştım, bugün hala aynıyım ama mücadele etmesi gerekenlerin olduğunu görüyorum. hareketsizler, bu yüzden Ülkeye Mektuplar aracılığıyla beni endişelendiren şeyleri söylemeye çalışıyorum.

İktidarlar enflasyon oranlarıyla yalan söyleyerek yaşıyorlar çünkü kamu hizmetlerine, Arba ve ABL'ye, kiralara, harcamalara ve ilaçlara verdikleri değerleri alırsanız, bunların sefilce ve kötü niyetli olarak verdikleri değerlerden çok daha yüksek olduğunu kolaylıkla doğrulayabilirsiniz. Emekliler açık açık enflasyonu yendiklerini söylüyor.

2025'te AGIP/ABL kotasının enflasyon yüzdelerini aşacağını söyleyen Jorge Macri ve onun “kirli token” çetesi gibi utanmaz yöneticiler var.

Aynı şey ön ödemeli ilaçlarda da oluyor, ancak İcra Şubesi ortak çünkü Pami'de ilaçların bulunabilirliğini azaltıyor ve bazılarını reçetesiz olarak da adlandırıyorlar, bu nedenle ön ödemeli ilaçlara veya Pami'ye dahil değiller.

Ama en ahlaksız hırsızlık, emeklilere 900.000'den başlayan indirimler ve yaklaşık 1.600.000 peso civarında maaş uygulayan, yani daha fazla ücret almanız durumunda ANSeS'e gidecek olan Emeklilik Dayanışma adlı 24.463 Sayılı Kanun'dur.

Ama geliriniz yüksekse ve dulsanız emekli aylığını alacaksınız ama zaten “çok” maaşınız olduğundan, her iki yardımdan da emekli maaşına eşit miktarda kesinti yapacaklar, yani dul olmanın dışında, aynı miktarı almaya devam edin.

Federico Sturzenegger, “Arjantin Ulusunun Devletinin Serbestleştirilmesi ve Dönüşümü Bakanı” pozisyonunda olan bu karakter, vergilerin düşürülmesi gerektiğini söyleyerek yaşıyor.

Merak ediyorum, 24463 Sayılı Kanun sadece sıradan emeklilere uygulanan bir vergi mi? Madem özel emekliler bundan muaf.

Burino Kürek Çekme / [email protected]

Öncelikle emekli değilim, dolayısıyla yetersiz emeklilik ya da emekli maaşı alan kişiler arasında değilim.

Buna rağmen bu sosyal durum, geleceklerini ileri yaşlarda bir çözüm olmadan “bekleyen” milyonlarca varlık için endişe vericidir.

Yürütme Organının bütçe açığına ve toplumun en muhtaç kesimlerini yutan enflasyona karşı yiğit bir mücadele yürüttüğünü biliyorum. Makro ekonomi giderek gelişiyor ancak mikro ekonomi yaşlıları zor durumda bırakıyor.

Bu kadar başarılı bir planın sistemin dışında kalanların yararına birazcık yavaşlatılması gerekmez mi?

Kalkış için bir yıl daha hepimizi daha az zengin ya da daha fakir Arjantinli yapmayacak, ancak bugün acı çekenler için hayat daha katlanılabilir olacak.

Guillermo Luis Bravo / [email protected]

Başkanın “gezegendeki en özgür” olacağını vaat ettiği ve konuşmasını bitirdiğinde “yaşasın kahrolası özgürlük” diye bağırdığı ülkede, ANSeS, acı çekenlerin maaşlarına keyfi olarak yüzde 6 oranında zorunlu indirim uyguluyor. Emekliler, üyesi olsun ya da yararlanıcı olsun ya da olmasın ve hatta ön ödemeli bir plana özgürce katkıda bulunsalar bile, Pami eyaleti sosyal hizmetini desteklemelidirler. Bu saçma ve keyfi düzenleme, emekli olmanın vergi ödemesi gibi bir şey; Serbestleştirme Bakanı'nın incelemesi ve düzeltmesi gereken bir konu.

Ricardo E. Frias / [email protected]