“Noel için bir dilek…”

MyHoca

New member
Hiç şüphe yok ki birçok insan için bu son Noel olacak. Mektuba sert bir başlangıç yapmayı düşünmüyorum. Evet, dikkate alınmaya ve analiz edilmeye değer bir gerçeği görünür kılın.

Birçoğu yapacakları geziyi biliyor. Diğerleri hayır. Yaşamın yanında varlığını sürdürecek olanlar için Noel gerçek bir doğum olacaktır. Sevilen birinin kaybıyla tasarlanan ve doğan bir yeniden doğuş. Yeni hayat, kişinin kendi içinde derin değişimler yaşamasını beraberinde getirecektir: duygu ve hislerin yeniden düzenlenmesi. Bilincin genişlemesi ve yükselmesi. Bu tür durumlardan geçenlere Tanrım, onlara huzur, kontrol, güç, anlayış ve inanç ver.

En büyük duygusal yoksunluk olan ölümden etkilenmeyen geri kalan ölümlüler için, zamanı ölçmeyen, taahhütlerin, yükümlülüklerin ve ihtiyaçların arkasında dönen hızlı ibreleri olan bir saat istiyorum. Kalbin ve duygunun bir zamanlar belirlediği önceliklere uyan, günlük yaşamdan rutini ve stresi silen bir saat. Tekrar “günaydın” deyin ve devam edin. Ayrıca, tüm güçlerin yöneticilerinden yılda en az bir kez yönetmelerini ve hayırseverliğin ikamet ettiği, misafirperver olmayan ama herkese yakın yerleri ziyaret etmelerini rica ediyorum. Hiçbir kamu veya özel istihdamın, bakmakla yükümlü oldukları kişilerin mesleklerini yerine getirme hakkını ortadan kaldırmamasını talep ediyorum. Telkin yoluyla aşılanan korkuların, onları sonsuza kadar korkutacak bir Noel hediyesi olarak yanlarında götürmesi için dua ediyorum. Miras alınan en güçlü inançların, sorgusuz sualsiz inanç haline gelenlerin dağılıp yerini kişisel, seçilmiş, kendi kesinliklerine bırakmasını istiyorum. Bir kucak dolusu ego rica ediyorum. Bunu kendi benlikleriyle de yapıyorlar.

Büyük farkların olmadığı sadece bir gün! Tanrı'nın her şeyi yapmaya devam etmek zorunda kalmaması için dua ediyorum.

Bir gün, Noel'de her ailenin evine ve sofrasına misafir olsun.

Aldo Cristian Ali / [email protected]

Cristina, nedenleri ve Haber zamanları

Yargıtay'ın milletin yetkilerinden biri olduğunu öğreniyoruz. Bilinen adli iddialar için son çaredir. Birisi önceki iki mahkeme tarafından mahkum edildiğinde Yüksek Mahkeme ne yapar? Dava açmaktan vazgeçmeyen, yolsuzluk ve fonları kendi çıkarları doğrultusunda yönlendirmekten suçlu bulunan Cristina Kirschner'in davasında nasıl oluyor da Yüksek Haber Divanı onun aday olmasına izin veriyor? Bu ülkede yolsuzluğu bitirmek için yargıçlar neyi bekliyor?

Barbarlıklar, Cumhuriyet Anayasasının neresindedir bilmiyorum.

Esteban A. Trefiletti / [email protected]

Haberin yolsuzlukla mücadelede etkili olduğunu göstermesi büyük bir fırsattır. Cristina, Devleti dolandırmaktan hüküm giymiş bir kişi, ikinci derece mahkemesinde nihai cezası verilmiş, ayrıca Hotesur/Los sos davasında kara para aklama suçundan dava açılmış. Hedefi teröristlerin cezasız kalması olan İran'la yapılan anlaşma ve son olarak Cuadernos davası nedeniyle Vatan'a daha fazla ihanet. Önleyici gözaltı kararının zamanının geldiğini düşünüyorum. Ve Nisman davasını dahil etmiyorum. Haber olacak.

Esteban Tortatolo / [email protected]

“Eğitimde bozulma ve kaba kelime dağarcığı”

İspanyolca ülkemizde yavaş yavaş bir bozulma süreci yaşıyor ve yıllardır devam ediyor. Eğitimin bozulması, okuma alışkanlığının kaybolması ve geniş anlamda kelimenin değersizleşmesi bu sorunu daha da ağırlaştırmaktadır. Ayrıca kaba, nahoş veya saldırgan ifade biçimlerinin yaygın kullanımı, bu durumun daha da kötüleşmesine katkıda bulunmaktan başka bir işe yaramamaktadır. Aynı şekilde kapsayıcı dil de açıkça zararlıdır.

Dil erozyonu günlük iletişime zarar veriyor ve bizi kültürel olarak yoksullaştırıyor. Keşke tüm halkların ortak mirası olan zengin dilimize saldıranlar bunu anlasalar.

Patricio Oschlies / [email protected]

Venezuela ve Arjantin jandarmasıyla çatışma

Söz konusu ülke ile ortaya çıkan çatışmalar göz önüne alındığında, Ulusal Jandarma Onbaşısının Personel Dairesine güzergahı hakkında bilgi vermediğine ve Venezüella'ya girişinin reddedildiğine inanmak benim için zor. Ben daha çok bu durumun, Başkan Milei'yi istikrarsızlaştırmaya çalışan ve Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti ile (eğer hala öyle adlandırılıyorsa) alışılmadık niteliklerde bir çatışmayı kışkırtmaya çalışan “okulta” güçleri tarafından organize edildiği hipotezine daha yatkınım.

Raúl Sánchez / [email protected]

Çöp konteynırının yerinin değiştirilmesini talep ediyoruz

Bu yılın 30/4'ünden bu yana Baldomero Fernández Moreno 1405, Parque Chacabuco, Comuna 7, CABA adresinde bulunan binanın sakinleri kapımızın önünde bulunan çöp konteynerinin taşınmasını talep ediyor. Ancak GCABA sağır kulak veriyor.

Sözcü olarak, her saat başı gelip geçen ve her şeyi kıran uyumsuzlar yüzünden kaldırıma ve sokağa saçılmış çöplerin, kötü kokunun, kirin, farelerin fotoğraflarını içeren sayısız e-posta gönderdim.

Komünle dosya bile başlattık ama faydası yok.

Tabii ki, Hükümet başkanı televizyonda gülümseyerek ve tavsiyeler vererek propaganda yapıyor, bir yandan da vergileri artırıyor ve Şehir berbat durumda.

Daniel H. Ruiz / [email protected]

Protez almak için dayanışma gerekiyor

Size şunu söyleyeyim, üç yıl önce sağ bacağım kesildi. Devletten protez alamıyorum ve CABA'dan (Bernart Ortopedi) almak zorunda kalıyorum ki fiyatı 6,5 milyon dolar. Güdük özelliklerinden dolayı işime yarayan odur.

Sizden ricam lütfen, eğer biri tekrar yürüyebilmem için para toplamama yardım edebilirse, bana bir e-posta göndermenizi rica ediyorum ve size Mercado Pago takma adımı vereceğim. Ben çalışmaya alışkınım ve bu kabusu anlayamıyorum. Daha da kötüsü, masada hiçbir şey olmayan bir Noel ve Yeni Yıl daha.

Bu mektubu bu yüzden yazıyorum, bana yardımcı olabilecek herkese şimdiden çok teşekkür ederim. Engelli Belgem bakmak isteyen herkesin kullanımına açıktır.

Luis Gorosito / [email protected]