“Üç dil konuşuyorum, evim yok ve hayata yeniden başlamam gerekiyor”

MyHoca

New member
24 yaşındayım ve Buenos Aires şehrinde yaşıyorum. Kendi evinde yaşamanın nasıl bir şey olduğunu bilme şansım hiç olmadı.evsiz kalmanın belirsizliğini hiçbir zaman hissetmediğim yer.

Ben de bir evde yaşamanın nasıl bir şey olduğunu bilmiyorum.

Çocukluğumdan beri on yıldan fazla bir süredir annemle (Catamarca yerlisi) ödünç bir yerde yaşıyoruz, burada kışın donarak ölüyoruz ve yazın hiç güneş ışığı görmüyoruz. Gece ile gündüzün ayırt edilemediği, yağmur yağdığında suyun içeriye mümkün olduğunca az girmesini engellememiz gereken, donuk, hüzünlü ve yalnız bir yer.

Üç dil biliyorum, akıcı bir şekilde Japonca, İngilizce ve İspanyolca konuşuyorum. İki yaşındayken herkesi şaşırtarak okumaya başladım ve bir yıl sonra Çince, Portekizce ve İngilizce şarkı söylemeye başladım.

Lisede ben de sancaktardım Üç yıl boyunca Matematik Olimpiyatları'nda finalist oldu ve aynı zamanda okulunda En İyi Japon Öğrenci madalyasını kazandı.

Geçen yıl Japon Büyükelçiliği'nden burs kazandım ve o ülkeye teknik eğitim almak üzere seyahat ettim. ama belirtemedim. Birkaç hafta öncesine kadar sistem alanında çalışıyordum ama işimi kaybettim. Şimdilik tek gelirim Zoom'da verdiğim özel dil derslerinden (günlük olarak gönderdiğim birçok özgeçmişe yanıt olarak aranmayı beklerken). Her zaman ilerlemeyi ve bunun olasılığını düşündüm. Üniversite refah dolu bir yaşamın kapılarını açar ve daha fazla fırsata sahip bir geleceğin anahtarıdır.

Liseyi bitirir bitirmez çalışmaya başladım ve büyük emeklerle birkaç ay öncesine kadar okuduğum UADE'de (Arjantin İşletme Üniversitesi) üniversite eğitimime başladım. Bilgisayar Mühendisliği mezunu, Ancak işimi kaybedince diplomamı bırakmak zorunda kaldım, artık ücreti ödemeye devam edemezdim.

Endüstri Mühendisliği eğitimi almak için Ulusal Teknoloji Üniversitesi'ne (UTN) geçmeye çalıştım. ancak geçtiğim yirmi altı (26) dersten yalnızca üç denklik tanındı. Daha sonra UNSAM'a (San Martín Ulusal Üniversitesi) kaydolmak istedim ancak kayıt tarihi sona ermişti. Hayallerimden biri üniversiteye dönüp bir gün büyük beklentilerle başladığım bu yolu tamamlamak. ama şimdiki halim beni şartlandırıyor.

Bugün sosyal ve ekonomik gerçekliğim kişisel projelerimle örtüşüyor çünkü annem hassas bir hastaneden yeni çıktı ve pahalı ilaçlar gerektiren tıbbi bir tedaviye ihtiyacı var. Bu yaklaşık iki milyon pesoya (2.000.000 $) karşılık geliyor ve sosyal hizmetin kapsamadığı bir başka meblağa daha eklendi. Bağışıklık sistemini etkileyen nadir bir hastalıktan muzdarip. İhtiyacınız olan ilaca Osuthgra (Arjantin Cumhuriyeti Turizm, Otel ve Gastronomi Çalışanları Birliği Sosyal Hizmet) tarafından onay verilebileceğini umuyoruz, aksi takdirde ilacı alma imkanımız yok. Hayatı o ilaca bağlı.

Ancak zorluklar sınır tanımadığından, birkaç gün önce annemle benim on yılı aşkın süredir yaşadığımız yerin sahipleri, Bize buranın satılmak üzere olduğunu, bu yüzden taşınmamız gerektiğini söylediler.. En kötü anda, kısa sürede ve gidecek hiçbir yere, ne maddi imkânlara sahip olmadan yüzleşmek ne demektir. O günün geleceğini hep biliyorduk ve çocukluğumun ve gençliğimin bir kısmını geçirdiğim, sevinçlerini ve üzüntülerini yaşadığımız bu yerden, bir gün ya da isteği üzerine ayrılmak zorunda kalacağımızı da hep biliyorduk. sahibi veya yaşam kalitesi için.

Bir çatımız olduğu için minnettarız Yaşamak için doğru yer olmasak da daha iyi bir yaşamı, yeni bir yeri hak ettiğimizi biliyoruz. “Yeniden başla” (Alejandro Lerner şarkısının söylediği gibi). Bu arada, “Korkularla yaşamaya devam edeceğim, Allah biliyor ki hiçbir zaman geç değildir, yeniden başlamak için…”.

Hikayeme sempati aramıyorum çünkü birçok ailenin benzer durumlardan geçtiğini biliyorum. Yalnızca yaşamak zorunda olduğum ve yüzleşmeye hazır olduğum gerçekliği tersine çevirmeme olanak tanıyan bir iş fırsatı bulmayı görünür kılmaya çalışıyorum. Tek bir hayalim var, büyük bir hayalim; Kiralamamı ve bir gün gerçek bir ev sahibi olmamı sağlayacak bir iş bulabilmek annemle birlikte yaşayacağımız, bir daha asla üşümeyeceğimiz, her sabah güneş ışığını görebildiğimiz yer.

Kevin Tsai / [email protected]

Şehirde başıboş bir yetenek

Kevin, kaderin yoluna çıkardığı kayıtsızlığı ortaya çıkarmak için bu sert hikayeyi kullanıyor. Yazılı dile etkilemesi gereken şeyi vermek için kavramlarının ifadesinde süslemeye başvurmaz. Mektubunuzun her satırını başlıklarla yazın. Duyarlılığınızı gösterinve onun tarihçesine bakılan her yerde dokunaklı, ham sözler vardır. Ama en katı kalbi ikiye bölen şefkatin sadeliğiyle.

Bu bölümün kapladığı yaklaşık 5.000 karakterden, şimdiki zamanın tersine çevrilebilmesi için yeterli dilden yararlandı. Daha fazla dayanamaz, zaman azalıyor. Ve kendisinin de söylediği gibi doğrudur “Birçok aile bu durumu yaşıyor”ama o Geleceği ve ilaca bağımlı olan annesinin sağlığı için yardım istemeye teşvik edildi.. Coghlan mahallesinden bir yardım çağrısı yapıyor ve bu yolculukta, bu sayfada her zaman ortaya çıkan dayanışma elini bekliyor: uyarı ışıkları yanar.

Sanki diğer yetenekleri onun kimliğini belirleyen ağırlığa sahip değilmiş gibi, yoğun eğitiminden şüphe duyan olursa diye Kevin daha fazla nitelik ekliyor: “Cazı seviyorum, şarkı söylüyorum, piyano çalıyorum, gitar çalıyorum, sanatı seviyorum ve hatta tiyatro okumak istiyorum.” 24 yaşındayken o yetenek ve projelerle dolu, Kendisinin ve annesinin hayatını değiştirebilecek bu seçmelerde onu sahneye çıkaracak birine ihtiyacı var. Başarılı olacağını biliyoruz.

Ancak bu arada çaresiz bekleyiş içinde Kevin direnir. “Eğilen ama daima ayakta kalan bir kamış gibi”Karşılaşmamız gereken engelleri aşabilmemiz için bir tür marş olarak viral hale gelen bir şarkı. Kevin kasırganın ortasında elini kaldırıyor, sadece biri eksik onu tekneye bindirip yeni ufuklara taşımak.