“Ücretsiz halk eğitimi bir insan hakkıdır”

MyHoca

New member
Temel, aşkın, dönüştürücü, kapsayıcı ve bütünleştirici Devlet politikalarının bir değeri, misyonu, görevi ve anlamı olarak ücretsiz halk eğitiminin kapılarını açın. Okullar açarak daha iyi, daha adil ve daha az şiddet içeren bir dünya mümkün.

Her düzeyde kamusal, ücretsiz ve laik eğitim, adil ve gerekli insani-kültürel-eğitimsel ve sosyo-ekonomik kalkınmanın sürekli desteklenmesine odaklanarak, düşünceyi ve özgürlüğü inşa etmek için onurlandıran ve dönüştüren, esasen bir insan hakkıdır. Papa Francis bizi barışı, sosyal adaleti, eşitliği, sağlığı ve “sevgi ve eğitimden” özgürlüğü inşa etmeye dayalı olarak “insanlığı kurtarmaya” çağırdı. Bu bağlamda, bir Devlet politikası olarak, anaokulları ve anaokulları ile ilk ve orta okulların mevcudiyetini ve erişilebilirliğini iyileştirmeyi, teknik, yüksek öğretim ve üniversite diplomasını geliştirmeyi ve bilginin sürekli güncellenmesini amaçlayan yatırımlarda daha büyük öncelik elde etmek için harekete geçilmesi gerekmektedir.

Ücretsiz halk eğitimi, mahalle kulüpleriyle birlikte sinerji yaratan ve güçlenen, insanlığın durumunu yükselten ve uyumlu ilişkilerin kurulmasına izin veren daha entegre, adil, eşitlikçi, düşünen ve özgür toplumlara ulaşmayı kolaylaştırıcı araçlar oluşturan stratejik bir role sahiptir. insan-insan ve insan-çevre-biyolojik çeşitlilik; şiddet olmadan, çevre kirliliği olmadan, nefret ve şiddetten, yıkım silahlarından ve savaşlardan arınmış.

Damian Pablo Ballester / ECZACILIK, MN 14.001 / [email protected]

Jorge Lanata'nın sağlığı: “Kendini yensin”

Jorge Lanata'nın sağlık durumu ciddiyken aile kavgalarının açığa çıkması gerektiğini düşünmüyorum. Çok zor günler yaşıyor ve çoğumuz onun bu zorlukları aşacağını, etrafındakilerin de bunun için gerekeni yapmasını umuyoruz.

Belki de programlarında işbirliği yapmak üzere getirdiği tüm yeni gazeteciler, cömertliğinin karşılığını, onlara bu kadar çok fırsat veren birine yardım ederek ödeyeceklerdir. Herkes için gazetecilik, Telenoche, D-Day, dünyayı kurtaracak 26 kişi, HACHE, dahası konuşulmayanlar… Süper sonuyla herkes için gazetecilik. Hepsi televizyonumuzda örnek yayınlardı.

“Dünyayı Kurtaracak 26 Kişi” belgeseli için bilim insanları, filozoflar, haritacılar vb. kişilerle röportaj yapması övgüye değerdi. en uzak yerlerden bize gezegenin geleceğini göstermek onun kaygısıydı. Bütün bunlar için sağlığınızın ve yaşadığınız tüm rahatsızlıkların aşılabilmesini tüm kalbimle diliyorum.

Çeşme Gülü / [email protected]

“Arjantin'de 'know-how' veya sermaye olmadan nasıl orman yapılır”

Orman potansiyeli olan birçok arazi sahibi nasıl orman yapılacağını merak ediyor. Evet, geniş bir ekimi gerçekleştirecek ne “know-how”ları ne de sermayeleri var. Ülke yeni bir aşamaya geçmeye başlıyor, bu yüzden cevabımı riske atacağım. Kıyıdaki topraklar, tüm kuzey ve hatta Patagonya önemli yerleşimlere açık olacaktır.

İklimi Avrupa ülkelerine göre elverişlidir. Kesinti süreleri kısalıyor ve bu da dünyanın geri kalanıyla karşılaştırmalı karlılık sağlıyor. Bu uzmanlıkta teknisyenleri olan İNTA'nın, mülklerini ormanlaştırmaya istekli arazi sahiplerinin kayıt defterini açmasını öneriyorum. Aynı zamanda kurulan RIGI ile büyük yatırımcılar ülkeye muazzam gelir, arazi sahiplerine ise ilginç bir karlılık sağlayacak finansman ve yönetim sunabilirler.

Ricardo Olaviaga / [email protected]

Kovid nedeniyle gönüllü oldu ama bana gerçek aşıyı vermiyorlar”

Üç yıl önce Pfizer'in solunum sinsityal virüs aşısına yönelik bir araştırmasına gönüllü olarak katıldım. Merkez Askeri Hastanesi'nde iki yıldan fazla denetim ve yardım vardı. Geçen sene o çalışma bitti, beni arayıp teşekkür ettiler, bana diploma ve hediye göndereceklerini söylediler. Bana verdikleri şeyin plasebo olduğunu söylediler. Bana gerçek aşıyı yapıp yapmayacaklarını sordum, hayır dediler.

Bu çalışmada işbirliği yapan tüm gönüllülere, en azından bir teşekkür olarak ve gönüllülere Kovid aşısı için yaptıkları gibi, ilgili aşının verilmesi gerektiğine inanıyorum.

María Silvia Marzinelli / [email protected]