“Ülkenin sanayi devrimine ihtiyacı var”

MyHoca

New member
Sanayi devrimi insanlığın hayatında bir önce ve sonraya işaret eder. Bu, 1760 ile 1840 yılları arasında İngiltere'de başlayan teknolojik, sosyal ve ekonomik bir değişim süreciydi.

Bu süreç tarım ve zanaat ekonomisini sanayi ekonomisine dönüştürdü. Bu sürece uyum sağlamayı başaran ülkeler kalkınmayı başaran ülkelerdir.

Temel sanayilerinin entegrasyonu sayesinde güçlü bir sanayiye sahipler ve para birimlerini güçlendirmek için üretimlerinin yanı sıra merkez bankalarının rezervlerini de dövizle dünyaya saldılar. İşsizlik sorunu yaşamıyorlar ve sanayi maaşı insanlara katma değer ve tüketim kapasitesi üretti. Arjantin bu sürece uyum sağlayamadı ve imalat sanayinin GSYİH'ye katılımı, tarımsal üretimin ihracatıyla karşılaştırıldığında düşük. Bu nedenle az gelişmişlikten kurtulmak, yoksullukla mücadele etmek ve sağlam bir ekonomik yapıya kavuşmak için ülkenin sanayi devrimine ihtiyacı olduğuna inanıyorum.

Victor La Pietra / [email protected]

“Güvensizlikle mücadele etmek için daha neyi bekliyorsunuz?”

Conurbano'da güvensizlik ve suçla mücadeleye başlamak için Ulusal Hükümet – özellikle Ulusal Güvenlik Bakanı Patricia Bullrich – neyi bekliyor?

Eğer bu yetkililer bunu zaten Rosario'da yaptıysa, neden Büyük Buenos Aires'te olmasın? Vali Kicilloff bu şekilde giderek daha fazla itibarını zedelediği için ne kadar çok suç ve ne kadar güvensizlik olursa o kadar iyi olduğunu mu düşünüyorlar? Eğer böyle bir şeye inanırlarsa, suçların devam etmesine izin vererek memur olarak görevlerini yerine getirmemiş olmalarının yanı sıra, büyük bir hata yapmış olacaklar, çünkü eğer harekete geçmeye karar verirlerse ve güvensizliği ve suçu azaltmayı başarırlarsa, Kicillof kamuoyu önünde ifşa edilmiş olacaktır. Çünkü işe yaramaz ve Hükümet ile Güvenlik Bakanı siyasi bir hedefe ulaşacaktır.

Martín López Olaciregui / [email protected]

Kicillof'a özgeçmişi hakkında sorular soruyor

Axel Kicillof'ta ne gördün? Bir kişinin, hiç özel şirketlerde veya finans sektöründe çalışmadan, Aerolíneas Arjantin'de, Ulusal Ekonomi Bakanlığı'nda ve şimdi de Hükümet'te en yüksek pozisyonları nasıl işgal edebildiği konusunda kendime tekrar tekrar sorduğum bir soru. Eyaletin.

Faaliyetleri her zaman öğrenci militanlığı ve akademik dünyaya odaklanmıştı. Bahsedilen pozisyonlar için gerçek dünyadan geçmem gerektiği izlenimini edindim. Acaba Karl Marx'ın Kapital veya Ekonomi Politiğin Eleştirisine Katkı gibi bazı eserlerini okuduğu için bu adamı dahiler sunağına yerleştirmiş olabilirler mi? Kirchnerci ilerleme kapsamında kesinlikle kimsenin okumadığı tüm çalışmalar. Belki Lenin'in Emperyalizm, Kapitalizmin Yüksek Aşaması kitabını da okumuştur.

Akademik dünya ile gerçek dünya arasındaki farklar önemlidir ve Kicillof'un üstlendiği pozisyonlar açısından daha da önemlidir. Paris kulübüyle olan borcunu silme çabaları bize hiçbir zaman bir kredi pazarlığı yapmadığını ve YPF'nin %51'inin millileştirilmesi konusunda davranışının hiçbir zaman kira sözleşmesi bile imzalamayan öğrenci merkezi liderinin davranışı olduğunu gösteriyor. Vali olarak yönetime bakıldığında, kanalizasyon ve içme suyundaki eksiklikler, güvenlik konusunu gündeme getirmeyecek şekilde ortadadır. Son olarak Kicillof'a Marksizme yönelen tüm ülkelerin ekonomik olarak başarısız olduklarını, siyasi olarak diktatörlük haline geldiklerini hatırlatıyorum.

Alfredo Tolchinsky / [email protected]

“Trans yasalarını ortadan kaldırmak insanları silmektir”

Geriye gitmenin ileriye gitmek olduğuna ne zaman karar verdik? Trans işçi kotasının ve kadın cinayetlerinin yasal bir figür olarak ortadan kaldırılmasının bir eşitlik eylemi olduğuna bizi ikna etmek istiyorlar. Peki kimin için eşitlik? Tanınmak için, bir alan için, temel bir hak için asla mücadele etmek zorunda kalmayanlar için mi? Trans kotası bir lütuf ya da ayrıcalık değil, adalettir. Yarışa her zaman çok daha geriden başlayanların olduğunun farkına varmaktır. Ve kadın cinayeti boş bir kelime değil: Kadınların kadın oldukları için her gün yaşadıkları dehşeti yasanın adlandırma şeklidir.

Bu yasaların kaldırılması bürokrasiyi düzeltmek değil, insanları silmektir. Onlara mücadelelerinin değersiz olduğunu, hayatlarının harcanabilir olduğunu anlatıyor. Peki bu bir aksilik değilse nedir? Kapsayıcı bir ülke inşa etmek bir yük değil, bir sorumluluktur. Çünkü savunmasızlığını terk eden bir ülke, ülke değildir; Çiçeklerin açmadan öldüğü boş bir alandır.

Liliana Kanavları / [email protected]

“Her zaman intikam veren” futbol tutkusu

Futbol severler için taraftarı oldukları takımlarla bağlantılı golleri ve şampiyonlukları çağrıştırmak son derece keyifli bir iştir. Benim durumum böyle. Ancak, çekilen gollerin ve başarısız olan turnuvaların gözden geçirilmesi de geriye dönük çalışmanın bir parçasıdır. Bunlar bazen aşağılayıcı ama neredeyse her zaman öğretici olan bir hikayenin ayrılmaz unsurlarıdır.

İlk hayal kırıklığımı 10 yaşındayken 1958 Dünya Kupası'nda yaşadım. Arjantin Milli Takımı için büyük bir yenilgiydi. Futbol aşkım ortaya çıkıyordu ve Çekoslovakya'nın Albiceleste'ye attığı altı gol beni etkiledi. Spor basınının çoğunluğu için “İsveç'teki felaket” tamamlanmıştı. Sekiz yıl sonra yeni bir hayal kırıklığı. River 2 Racing 0'a tanık oldum. José'nin takımı 39 maçın ardından namağlup çıktı ve milyon dolarlık topraklarda 40 galibiyet almayı hedefliyordu. Ancak Cubilla ve Mas rüyadan vazgeçtiler.

Bu örnekler üzerimde yarattığı etki nedeniyle seçildi. Bu, mazoşizmi teşvik etmek veya başarısızlıktan övünmekle ilgili değil. Bu yenilgilerin intikamı vardı.

Akademi Kıtalararası şampiyon oldu ve Arjantin üç dünya şampiyonluğu kazandı. Futbol her zaman intikam verir. Neyse ki.

Alejandro De Muro / [email protected]