“Yaşına göre değil, suçuna göre değerlendirilsin”

MyHoca

New member
Tekrar ve nerede? La Matanza, suçluların beşiği. Öldürülen bir kadın ve yaralı kızı, bir ulaşım aracının yolcuları.

Bu motosiklet jetleri belasını bitirmek bu kadar zor mu? HAYIR! Bir polis memuru olarak size ipuçları veriyorum: Motosikletleri kontrol etmeye ve karşıdan karşıya geçmeye daha fazla dikkat etmelisiniz, cep telefonunuzu bir kenara bırakmalısınız, etrafınızda olup biteni dikkatle gözlemlemelisiniz, iki veya üç kişilik motosikletler İlde veya ilçede durdurulmalı. Başkent. Plakası olmayan veya üzeri örtülen motosikletler varsa plakalı yelek kullanılması yeterli değildir. Yoldaşlar, zor değil, mesele dikkat ve çalışma meselesi, bunun için de hazırlıklıyız (sanırım) ve toplumun hizmetindeyiz.

Biz de mağdur olmaktan muaf değiliz, hatta birkaç gün önce Castelar'da başka bir polis memurunu motosikletini çalmak için öldürdüler. Zaten çok sayıda düştük. Ulusal ve eyalet otoriteleri nasıl ilerleneceği konusunda daha iyi talimat vermelidir. Bunun bitmesi gerekiyor, ne sert bir el, ne yumuşak bir el, ne adil bir el, ne kolay bir tetik, ne de zor bir tetik. 200 motosikletlinin 42 milyondan fazla vatandaşın iyi yaşamak istemesi, onların çocuklarının, torunlarının, anne babalarının, büyükanne ve büyükbabalarının artık bu belanın kurbanı olmaması olamaz. Suç yaşa göre değil suça göre değerlendirilmelidir.

En kötü zamanlarda polistim ve polis saygı duyuyordu, saygı duyuldu. Gerçek bir mesleği vardı ve garanti veren hakim ve savcılar yoktu. Yıllarca süren soygunlar, soygunlar ve cinayetler bana toplum yararına bir yol izlemem, hatta hayatımdan vazgeçmem için deneyim, bilgelik ve cesaret verdi. Bugün bunun hiç kimse için hiçbir değeri yok, en azından suç açısından.

Guillermo Gomez / ÇAVUŞ. PFA. / [email protected]

“Çözüm Trump mı yoksa umutsuz çığlık mı?”

Donald Trump bir politikacı değil, sosyal bir fenomen. Maliyetleri veya sonuçları ölçmeden, yeniden büyük olmayı talep eden Amerika'ya baktığımız aynadır. Trump diyalog kurmuyor, dayatıyor. Yönetmiyor, kışkırtıyor. Ancak paradoksal olarak bu saygısızlık onu politik doğruculuktan bıkmış kitleler için bir idol haline getiriyor.

Trump çözüm mü, yoksa çökmekte olan sistemin çaresiz çığlığı mı? Adaylığında cevaplardan çok bir mesaj var: Vatandaşlar özü geri kazanmak için formları feda etmeye hazır. Ancak dikkatli olun, çünkü hayatta olduğu gibi siyasette de kestirmenin bedeli genellikle çok yüksektir.

Liliana Kanavları / [email protected]

“Yıkım tozu sağlığa zararlı”

Villa Soldati'de çalışan bir komşu olarak Şehir Hükümetine, Sağlık yetkililerine, özellikle Av. Ana María Janer'de 2800'de bulunan agrega fabrikasına (EVASA) talebimi iletmek istiyorum.

Şehrin büyük bir kısmının damperli kamyonlarla buraya döktüğü molozların yıkılması sonucu çevreye toz yayar. Söz konusu santralin, moloz yıkılırken uçuşan tozu ıslatmak için türbinleri olması gerekiyor, var ama yok ve toz komşu mülklere yayılarak çalışanlarımızın ve sakinlerimizin sağlığına zarar veriyor. Söz konusu tesisin yetkililerine durumu bildirdim ancak gelen yanıt, bunu önlemek için çalıştıkları ancak bunu yapmadıkları ve sorunun daha da kötüleştiği yönünde.

Roberto Julio Saumell / [email protected]

Küba'da kara veba ve hijyen eksikliği

Kara Veba, sokaklarda biriken çöplerle beslenen sıçan ve farelerden kaynaklanıyor. Bu sıçan ve farelerde yaşayan pireler, insanları ısırdıklarında bu ölümcül hastalığı bulaştırıyor.

Küba, Kara Ölüm'ün baş göstermesi için gerekli tüm özelliklere sahip. Çünkü çöplerle beslenen milyonlarca kemirgen sokaklarda dolaşıyor ve hijyen eksikliği uzun veya kısa vadede bir salgına neden olacak.

Alfredo Rebizzo Hernando / [email protected]