“Emekliler ön ödemelerdeki artışla nasıl başa çıkıyor?”

MyHoca

New member
Sayın Başkan Javier Milei, popülizmin hüküm sürmesini engellemek için desteğimi ifade etmek istiyorum. Ayrıca enflasyonla mücadele ve Arjantin'in ciddi bir ülke olması için yürüttüğümüz kültürel mücadeleyle de. Ama sağlık sistemiyle ilgili yaptıklarını ve yaptıklarını tasvip etmiyorum. Özellikle ön ödemeli olanlardan bahsediyorum.

Bunlar bir yılda %270 arttı; bu oran, emekliler şöyle dursun, hiçbir işçinin gelirinden alamadığı bir orandı. Ön ödemeli en önemli şirketlerden birinin sahibinin bu konuda hafifçe şöyle dediğini duydum: “Özel tıp bir azınlık içindir.” Ama sorun şu ki, işçilerin büyük bir kısmı yıllarca ön ödemeli şirketlere dahil olmuşsa ya da bu şirketlere bağlıyken emekli olmuşsa, bu artışları nasıl karşılayacaklar? Veya yüzbinlerce vatandaş çok zayıf olan kamu sağlık sistemine başvurmak zorunda kalsaydı ne olurdu? Burada Hükümetin kötü davrandığını ve bizi vatandaşların sağlığından çıkar sağlayan vicdansız iş adamlarının insafına bıraktığını görüyorum. Umarım rüzgârın sesini dinler çünkü biz Arjantinliler bu kadar acı çekmekten yorulduk. Ayrıca kendisini övenlerin kendisini manipüle etmesine izin vermemesini, yani Hipólito Yrigoyen'in günlüğünü ona yazmamalarını da umuyorum.

Alfredo Mansur / [email protected]

Emeklilerin sesleri, şikâyetleri ve bekleyişleri

PAMI'nin en azından emekliler için hiçbir faydası yok. Katılımcı eczaneler “PAMI sistemsiz olduğu için” 10 gündür reçete alamıyor. Emekliler ne yapar? Kambur Yine bu duyarsız insanlar maaşlarını, ayrıcalıklarını ve korkunç ilgilerini düşünüyorlar.

Sayın Başkan Javier Milei, bu kötülük enstitüsünü kapatın veya feshedin. Alternatif plan: Yönetim ve kontrolü emeklilerin kendilerine devredin, böylece şaka sona erecek.

Javier Ugarte / [email protected]

Yakın zamanda iki önemli siyasi olay meydana geldi. Kongre, emeklilere ve üniversitelere yönelik finansman yasalarını (daha fazla fon tahsis ederek) oyladı ve Başkan Milei bunları veto etti. Kongre bu vetoları geçersiz kılmaya çalıştı ancak başarısız oldu çünkü iktidar partisi her iki girişimi de engellemek için oyların üçte birini aldı.

Bu kadar kavgacı, tartışmacı, aşağılayıcı, kibirli vs. olan Milei'nin kendi konumunu desteklemek için temel bir argümana başvurmaması ilginçtir. Ekonomik kararlardan sorumlu olan tek kişi, esas olarak Ekonomi Bakanı aracılığıyla Cumhurbaşkanıdır. Kongre'nin bu konulara müdahalesi kesinlikle yasa dışıdır veya en azından ahlak dışı ve etik dışıdır çünkü bu konuda başkanın yetkisini göz ardı etmektedir.

Bunun ötesinde, her iki artış için de finansman (para) eksikliğinde özetlenen, her iki sorunu çözecek basit bir çözüm vardı. Hükümet, çocukları ebeveynlerine nafaka ödemeye zorlayan bir yasayı teşvik edebilir. Çocukları Punta del Este veya Miami'de tatil yaparken asgari ücret alan emeklilerin olduğu biliniyor. Hiç kimse bu önlemi adaletsiz olarak nitelendiremez çünkü bu, ebeveynlerinin en az 18 yıl boyunca gıda, eğitim, giyim vb. konularda yaptığı katkının küçük bir getirisi olacaktır.

Diğer eylem ise üniversite mezunlarından geriye dönük (veya dayanışma) ücret talep etmek olacaktır. Arjantin'de 159.000 üniversite mezunu var. Bunlar, Devletin hayırseverliği sayesinde elde ettikleri yeni mesleklerinde, gelecekteki meslektaşlarına katkı sağlamakta hiçbir sorun yaşamayacaklardı. İki yasa, onları itiraz edilemez kılacak çok önemli aynı isimle birleştirilebilir: “Alınanların İadesi Yasaları.”

Oscar Samoilovich / [email protected]

Bu Hükümetin, mali fazla elde etmek için zaten olası tüm emeklileri yok etme anlamına gelen sonuçlarını umursamadan önerdiği emeklilerin gelirindeki azalmaya değinmek istiyorum. Biz bir palyaço plin plin ve başarısız bir Ekonomi Bakanı tarafından yönetiliyoruz ve onun nasıl söyleyeceğini bildiği tek şey, ayı mali fazlayla bitirdiğidir ki bu tamamen bir yalan, kim bunu nasıl açıklayacağını bilmiyor çünkü bu Her ay oluşan borçları kazanmanın ne demek olduğunu bilmeyen, borçların yarattığı faizi tahakkuk ettirmenin nasıl bir şey olduğunu da bilmeyen adam, bu Ekonomi Bakanına faizi nasıl tahakkuk ettirdiğini sormalıyız. Amerika Birleşik Devletleri'nde bekleyen tüm davalar.

Ayrıca, yıllık bütçenin yüzde 0,15'ini temsil eden emeklilere yönelik artış projesini veto eden, ancak 2016'dan itibaren milyarlarca dolara eski savaş uçaklarının satın alınmasını onaylayan Arjantin ekonomisinin dahilerine ve Başkanına sormak istiyorum. ayrıca söküldü ve bunları güncelleyebilmek için şimdi 900.000.000 milyon ABD Dolarından fazla ödeme yapılması gerekiyor.

Juan Suárez / [email protected]

Ülkeyi kim yönetiyorsa, kast terimini kullanırken bir yanılgıya düştüğüne inanıyorum, çünkü kast, soy, soy, prosapia vb. ile eş anlamlıdır ve bu isimle anladığı aktörleri bu anlama uymayan bir terimdir. Belki çete ya da hizip kelimesini kullanmalıyım.

Siyasette kast, doğduğu sosyal tabakada kalan kapalı bir gruptur. Örneğin, onun bahsettiği yasama kastının ortak olarak tanımlanmış bir sosyal tabakası yoktur; üyeleri bir sınıflar karışımıdır. Evet, bahsettiği karakterlerin bazı tavırları nedeniyle aynı kalibrede olduğu söylenebilir, çünkü farklı siyasi alanlara ait olmalarına rağmen bir fikir, bir kararlılık veya benzer davranışlarla birleşiyorlar.

Birçoğu da köle olmaları, kutsal olmayan tekliflerde usta olmaları ve bazılarının bu Hükümete emeklilerin zararına yaptığı gibi iktidardaki güce çıkarlarına uygun olarak yanıt vermeleriyle karakterize edildikleri için katılıyor. Bu nedenle emeklilerin bir kast olmadığını, daha ziyade bu kastla yeterince tanımlanmayanların kurbanı olduklarını anlıyorum. Onlarca yıldır Yasama ve Yürütme'de iktidarda olan siyasetçiler pasif sınıfı yerle bir ediyor ve her geçen gün onları daha da sefalete sürüklüyor.

Ben onları piç ve hain bir klan veya kabile olarak tanımlıyorum. Soyu ve soyu olan insanlar bu şekilde davranmazlar.

Rodolfo Castello / [email protected]