“Haberin işleyişini değiştirmeliyiz, İlahi varlıklar yoktur”

MyHoca

New member
Beni işime götürmek için evimin kapısında kamyon beklemiyor. (Aerolíneas Arjantin ekibinde olduğu gibi). Son 30 yıldır her gün hastaneye gidiyorum, acil bir durum olsa bile, ihtiyacım olan saatte kalkıyorum ve kendi başıma gidiyorum.

Aynı şey, örneğin yeni doğmuş bebeklerin bakımı, tedavisi ve hayatlarını kurtarmak için yenidoğan koğuşuna giden veya onlara ihtiyacı olan hassas bir donöre destek olmak için bir nakil operasyonuna giden binlerce, binlerce ve binlerce meslektaşın başına da gelmeli. Organlarını 8 alıcıya ya da beyin tümörü olan bir hastayı tedavi edecek bir beyin cerrahına verecek. Bir hasta olarak kişisel deneyimimde, kendim veya bir aile üyesi için, tıbbi kurumların benden ameliyat, hastaneye yatış, tek kullanımlık malzemeler, ilaç vb. masraflarını ücretlendirmeme fırsatım olmadı. (Bayrak havayolumuzun mürettebatına ve ailelerine bedava bilet veriyorlarmış gibi). Hiçbir şekilde kalp-damar cerrahı olarak uzun ve saygın bir kariyere sahip olduğum için çocuklarıma 4.000.000.000 peso miras bırakamam. (örneğin eski bir başkanın ayrılması gibi). En yüksek gelirimi 25 yılı aşkın bir süre kamu sisteminde çalışarak elde ettim ve zengin olmadım (Devleti servet kazanmak için kullanan diğer insanlar gibi).

“1983'te 'Kayıp Cumhuriyet' belgeselinin galasını hatırlıyorum. Son yıllarda yaşananlarla bunu Çürük Cumhuriyet olarak anlayabileceğimize inanıyorum. Ve devletin tek gücü adalettir. Cumhuriyetimizi geliştirecek ve pekiştirecek araçlar” diyor Fernando Cichero.

Hastalarıma veya bakımım altındaki personele saygısızlık etmiyorum. Hakaret etmek veya incitici sözler kullanmak aklıma gelmez (genellikle radyo veya televizyon programlarında her an duyulduğu gibi, hatta ülkenin en önemli otoritesine veya küçüklere uygun olmayan dilin kullanıldığı okullarda okunması zorunlu kitapların önerilmesi). Hatta bir kumulun adresini de adres olarak belirtebilirdim, ne dava edildim, ne de hüküm giydim, neredeyse umursamaz bir tavırla elimi yan kaldırarak maaşımı artırmadım. Ancak beni Arjantin'deki çoğu emekli gibi çalışmaya devam etmeye zorlayacak bir emekli maaşı alacağım neredeyse kesin. Ayrıca genellikle aptalca şeyleri tamamen hafife almam. (Sadece ilkokul mezunu olan ve okumayı, ders çalışmayı sevmediğini söyleyen bir temsilci gibi)ya da diğeri, 2020'de Kovid ile enfekte kişilerin bir masanın üzerinde öksürmesi gerektiğini, böylece sağlıklı olanların o yüzeyi emip enfekte olup olmadıklarını görebildiklerini söyleyen cosplayer – bu arada tüm sağlık ekibi hayat kurtarmak için fazla mesai yaptı – .

7 yıl ilkokul, 5 yıl ortaokul, 8 yıl üniversite okudum (çünkü aynı zamanda çalışıyordum), 5 yıl ihtisas artı 10 yıl da cerrahlık eğitimi aldım. Ailem çok fakirdi ve büyümek için her zaman fedakarlığa ve liyakate değer verdim.

1983'teki belgeselin galasını hatırlıyorum. “Kayıp Cumhuriyet”. Son yıllarda yaşananlarla birlikte bunu şöyle yorumlayabiliriz diye düşünüyorum. Çürümüş Cumhuriyet. Ve Haber, Cumhuriyetimizi geliştirecek ve pekiştirecek araçlara sahip olan Devletin tek gücüdür. Ancak öncelikle, yirmi ya da otuz yıl boyunca görevde olacak ve gerekli altyapı olmadan kayırmacılık ya da siyasi çıkarlar nedeniyle atanamayacak yargıçların atanmasında şeffaflığın olması gerekiyor. (Bay Lijo'nun durumunda olduğu gibi).

Yargı alanında bir diğer temel faktör zamandır. Neden bazı denemeler 20 yıla kadar sürüyor? Bir hastaya şunu söylemek aklıma bile gelmiyor: “Bakın efendim, size teşhis koyup tedaviye başlamam 3 yılımı alacak.”. Hayatı korumak zorunda olan doktorlara karşı kanun çok ağırdır. Ve hakları koruması gereken hakimlerle birlikte, O çok iyi niyetli. Ceza Kanunu, sanata göre sağlar. Tıbbi uygulama hatası nedeniyle 84 ve 94'e göre, potansiyel olarak kötü niyetli bir eylem karşısında hata yaparsak, aksi kanıtlanıncaya kadar suçlu sayılacak tek kişi biziz. Mahkum olursak çalışamayız, masraflarını ve aile bireylerini öderiz.

Çoğu meslekte bilgi, muhakeme ve sağduyu en değerli koşullar olsa da, Yargıçlar ise kanunları kişisel olarak yorumluyor ve gerçeklere dair algılarına dayanarak vahşet yönetiyorlar. Baskı altında olduklarını bile iddia ediyorlar. Birçoğumuz aşırı iş stresi durumlarından geçiyoruz. Karmaşık bir ikiz doğumu, ameliyattan sonra çalışmayan bir kalp, solunumu duran bir çocukta astım krizi. Mesleğimle ilgili durumlardan bahsetmek gerekirse. Ve eğer ciddi bir şey olursa yargılanmamız iyi bir şey.

Aynı şey hakimlerin de başına gelmeli ama onlar hata yapmakla suçlanamazlar. Gerçekleşmiş gerçek ve işlenen trajediyle birlikte, en fazla, Davadan çıkarılırlar. Çok nadiren görevden alınırlar. Hata çok ciddi olduğunda en fazla istifa edip avukat olarak çalışmaya devam edebilirler. Haberin işleyişini değiştirmeliyiz. Hepimiz dünyalıyız. İlahi varlıklar yoktur.

Fernando Çiçero / KALP VE DAMAR CERRAHİSİ. NAKİL ENSTİTÜSÜ BAŞKANI. ÜNİVERSİTE PROFESÖRÜ / [email protected]

Haberin, adaletin ve adaletsizliğin

Dr. Cichero yılın son günlerini sarsan bir haberle tartışmalı bir aralık açıyor. Aerolíneas Arjantin'in grevi, Cristina'nın mahkumiyetinin onaylanması, Milei'nin Yüksek Mahkeme'de bir pozisyon için Yargıç Ariel Lijo'yu seçmesi ve yolsuzluk tarihinin bir kısmını kapsıyor K. Ancak yıllar önce kafa karıştıran bir soruya odaklanıyor. – topluma: “Neden 20 yıla kadar süren bazı davalar var?”.

Belki okuyucu Cristina'nın 6 yıllık hapis cezasının onaylanmasına itiraz edeceğini de merak edecektir. Yollar davasında Devlete dolandırıcılık. Ayrıca iddia makamının davaya eklediği şeye de itiraz edecek: eski başkanın yasadışı bir derneğin başkanı olmaktan suçlu bulundu. Bu şekilde mahkemenin vereceği kararın perdeyi indirmesi yıllar alacak. Haberin siyasi zamanları diyorlar. Bir noktada gözden geçirilmesi gereken bir adaletsizlik.

Aynı durum, Cichero'nun söylediği gibi doktorlar yargılandığında ya da çekicin büyük bir hızla düştüğü durumlarda gerçekleşmez. Tıpkı hastanelerin hızlı ve kesin bir şekilde iyileşen doktorlara ihtiyacı olduğu gibi, ülkenin de dürüst yargıçlara ihtiyacı var. Suçlu adalet, Tanrı'nın adaleti ve adaletsizlikler konusunda Arjantin'de sorgulanan pek çok vaka var. yolsuzluk yoluna bırakılan ahlak ve değerler. Her zamanki gibi aynı hataları yapmamak için bugün yeniden inşa etmeye çalıştığımız şeyin aynısı.