“Özgürlük… ama uzun zamandır beklenen adalet ve toplumsal barışla birlikte”

MyHoca

New member
İnsanın en değerli varlığının özgür yaşamak olduğu yadsınamaz. Ancak mutlak özgürlük, eğer toplum üyeleri tarafından kurumsal olarak emirler ve düzenlemelerle kabul edilmezse, ekonomik açıdan konuşursak en güçlünün veya en güçlünün galip geleceği kaotik ve vahşi bir birlikte yaşamamıza yol açabilir.

Bu, vatandaşların davranışlarındaki tüm değişimlere müdahale eden ve bunalıma giren fil gibi bir Devlet yaratan önceki hükümetlerin dayattığı engeller nedeniyle Hükümetin gerçekleştirdiği temizliği kabul etmediğimiz anlamına gelmiyor.

Etkin Devlet, adaleti sağlayarak ve toplumdaki en zayıflara yardım ederek galip gelmelidir. Aslında vurgulanması gereken, Devletin kaçınılmaz ve gerekli görevidir; bu, en muhtaç ve mütevazı olanların, erişim borçlu oldukları çok sayıda mal veya hizmete sahip olan, günlük yaşamı harekete geçiren en güçlülerle bir arada yaşamasını desteklemesidir. en çok ihtiyaç duyanlar, yani talihsiz olanlar veya toplumsal ölçekte sınırlı parasal gelire sahip olanlar.

Yukarıdakilerin bir örneği, kimsenin kontrol edemediği kalite eksikliği ve zayıfların güçlülerle bir arada yaşamasına yardımcı olan ve uzun zamandır beklenen adaleti ve toplumsal barışı sağlayan fiyat rehberleridir. Bu, bazılarının diğerlerine göre sübvansiyonlara veya ayrıcalıklara yardım edilmesiyle ilgili değil, daha ziyade optimal ekonomik koşullarda olmayanlara yardım etmek için ürün ve hizmetlerin fiyatlarını ve niteliklerini kontrol etmek ve açıkça belirlemekle ilgilidir.

Nasıl ki güvenlik ve mali dengeye önem veriliyorsa, iç tüketimin organizasyonu ve kalite kontrolü de en az satış veya ihracata gösterilen çaba kadar önemli ve gerekli olmalıdır.

Guillermo G. Erbetta Macgrath [email protected]

“Chiqui Tapia ne çalıyor?”

AFA başkanının sürekli ve son zamanlarda oyunun ortasında kuralları değiştirmesine zaten alıştık. Bu yıl 1.C'de yapılanları vurgulamakta fayda var. Bu bölümü ortadan kaybolan 1.D ile birleştirdi. Ve onun yerine Amatör Tanıtım Ligi'ni, yani değeri düşürülmüş bir 1. D'yi yarattı. Bu nedenle, elenen gruptan 11 takım C'ye eklendi ve geriye 25 takım kaldı ve yalnızca bir yükselme kaldı. Geçen yıl iki terfi vardı ve daha sonra anında bir kural değişikliğiyle 11 kulüp daha az olmak üzere 6 terfi oldu. Her şey bununla bitmiyor: Terfi eden kişi Apertura ve Clausura kazananlarından geldi. Daha sonra değeri düşen 1. D'yi temsil eden Lig'den Apertura şampiyonu ve Clausura şampiyonu yükseldi. Son dakikada bir kural değişikliği daha: Sonuncu olduğu için elenen Deportivo Paraguayo ligde kaldı. Yani gelecek yıl 1.C'de 27 takım olacak. Sadece biri mi yükselecek? Bir sonraki bölümü Chiqui TV'de izleyin.

Luis M. Alonso Vega [email protected]

Olivos'ta yılbaşı yemeği

Başkan yardımcısının davet edilmediği Quinta de Olivos'taki yılbaşı yemeğinde yaşananları maalesef paylaşmıyorum. Bu tür iç güçler eskidir ve başkan ile yardımcısı arasındaki ikilemdir. Bu demokrasiyi etkiliyor ve içeride de dışarıda da pek iyi olmayan bir imaj yaratıyor. Halk, Anayasamızın her durum için belirlediği kurallara uygun, uyumlu bir şekilde yönetilecek bir başkanlık formülüne oy verdi, daha fazla anlaşmazlık istemiyoruz.

Herkes aynı ilerleme ve bazen düşünme biçimine sahip değildir. Ama eğer güçlerini birleştirirlerse bu bölmek değil, inşa etmektir. Muhalefeti olgun bir şekilde kabul etmeli, onunla yüzleşmeli ve fikir birliği sağlamalıdırlar. Sadece ahlaksız insanlar bu yola başvurur. Ben birini ya da diğerini savunmuyorum. Kişisel arzularını, egolarını değil, ülkesini, üzerlerine düşen sorumluluğu düşünmeliler.

Rodolfo C. Castello [email protected]